ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΟΝΕΩΝ Κατατέθηκε χθες για διαβούλευση το νέο , ενώ τα σχολεία είναι κλειστά και εμείς κλεισμένοι στα σπίτια μας λόγω πανδημίας!!

Μας είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι άλλαξε μέσα στα δυο τελευταία χρόνια ,

ώστε να αλλάξουν τα εξεταζόμενα μαθήματα,

ώστε να αναγράφεται ή μη η διαγωγή στα απολυτήρια και τα ενδεικτικά ,

ώστε να επανέλθει η τράπεζα θεμάτων

ώστε να αλλάξει ο τρόπος που γίνονται οι μεταγραφές στα ΑΕΙ,

ώστε να μπουν Αγγλικά στα Νηπιαγωγεία.

Η περιβόητη αξιολόγηση εκπαιδευτικών να έχει σκοπό την συνεχή εκπαίδευση των εκπαιδευτικών και όχι να έχει ρόλο διάσπασης και απειλής περιθωριοποίησης και απόλυσης.

Θα μπορούσαμε όμως και να δεχτούμε, μια ενισχυμένη Τράπεζα Θεμάτων , που θα είναι σε θέση , να διασφαλίσει, την καθιέρωση του , που αποτελεί την βάση, για την κατάργηση των εξετάσεων ,για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όμως, πραγματικά μας είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί κατατέθηκε τώρα!

Η εποχή που διανύουμε , δυστυχώς δεν επιτρέπει αλλαγές στην εκπαίδευση. Η παιδεία σήμερα είναι πληγωμένη και χρειάζεται, τώρα να επουλώσει πρώτα τις πληγές της και μετά να εξετάσει τις τυχόν αλλαγές που χρειάζονται να γίνουν. Αποφάσεις που ελήφθησαν πριν από την πανδημία, καλό είναι να πάνε σε χρόνο εκτός πανδημίας.

Καλούμε την κυβέρνηση, να αποσύρει το νομοσχέδιο,

και αν θέλει επιτέλους να προσφέρει κάτι στην παιδεία , να συγκαλέσει Εθνικό Διάλογο , με θέμα την παιδεία, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και όλα τα κόμματα και εκεί να απαντηθεί το ερώτημα από όλους , επιτέλους, <τι Παιδεία θέλουμε>, να μπουν οι βάσεις για στήσιμο της και με την δέσμευση από όλους , για το σταμάτημα των συνεχών και ανούσιων αλλαγών , ανα τετραετία.

Αγαπητοί γονείς,

ο Σεπτέμβριος είναι πολύ κοντά..

Ζητάμε:

· Άμεσα να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για το πως θα γίνει η αναπλήρωση των μαθημάτων που έχουν χάσει τα παιδιά μας.

· Άμεσα να προχωρήσει η πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού , που θα στελεχώσει όλα τα κενά σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

· Άμεσα, να ξεκινήσουν όλες οι διαδικασίες, που θα φέρουν τα σχολεία μας τον Σεπτέμβρη σε πληρότητα τόσο από εκπαιδευτικό, όσο και βοηθητικό προσωπικό.

Αν ακούτε εκεί στο Υπουργείο Παιδείας, σταματήστε να πετάτε την μπάλα στη εξέδρα..

Το στοίχημα, δεν είναι η ‘ασύγχρονη’ και ή ‘σύγχρονη εκπαίδευση’, ούτε πόσα δίδακτρα θα εισπράξουν τα ιδιωτικά σχολεία, ούτε πόσα πρότυπα και πειραματικά θα ιδρύσουμε, ούτε αν θα μπουν τα Αγγλικά στα Νηπιαγωγεία !!!

Το στοίχημα είναι πως θα διαμορφωθούν οι συνθήκες της επόμενης ημέρας, ώστε να διασφαλιστεί η Δημόσια, Σύγχρονη και Δωρεάν εκπαίδευση, για όλα τα παιδιά χωρίς καμία διάκριση!-