Ο υπουργός Παιδείας προανήγγειλε ότι θα κληθούν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων οι πρωταγωνιστές του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου, εμπειρογνώμονες και κοινωνικοί φορείς

Στο σχέδιό του για κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων σε βάθος τριετίας αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο υπουργός Παιδείας προανήγγειλε ότι θα κληθούν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής οι πρωταγωνιστές του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου, εμπειρογνώμονες και κοινωνικοί φορείς.

«Είναι τα πολιτικά κόμματα εκεί, θα ακούσουν όλους αυτούς, τα πολιτικά κόμματα και νομίζω ότι από κοινού θα πάρουμε κάποιες αποφάσεις έστω για τα πρώτα βήματα που πρέπει να γίνουν, ώστε τα παιδιά το Σεπτέμβριο που θα πάνε στην πρώτη λυκείου, να ξέρουν με ποιο σύστημα θα πορευθούν», συνέχισε.

Στον διάλογο που θα γίνει, όπως είπε, θα απομονωθούν συγκεκριμένα θέμα: δηλαδή τι κάνουμε με τις τελευταίες δύο τάξεις του λυκείου που πια είναι ακυρωμένες εκπαιδευτικά, και σε αυτό συμφωνούν όλα τα κόμματα. Δεύτερον τι κάνουμε με την απόκτηση ενός ουσιαστικού Εθνικού Απολυτηρίου, που επίσης, συμφωνούν όλα τα κόμματα, τρίτον, τι κάνουμε με αυτό το απάνθρωπο σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων, που επίσης συμφωνούν όλα τα κόμματα, και τι κάνουμε σε μία πιο ευέλικτη διαδικασία επιλογής των ειδικοτήτων από μεριάς των φοιτητών στο πρώτο έτος των πανεπιστημίων και σε αυτό συμφωνούν τα κόμματα.προσφορά είναι υψηλότατου επιπέδου. Επειδή είναι ειδικής κατηγορίας επιχειρήσεις αυτές, πρέπει να υπάρχει ένα δεύτερο «μάτι», το οποίο θα κρίνει την αιτία της απόλυσης ή όχι».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ