:  Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών ξεσπάει για την κατάσταση και αποκαλύπτει το σχέδιο για τις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου

Ειδικότερα, στα ύψη με που περνούν σε σχολές εκτός της μόνιμης κατοικίας τους.

Οι φοιτητικές εστίες δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες τους με τις συνθήκες να είναι ακατάλληλες ενώ παράλληλα γίνεται αγώνας για να βρεθεί σπίτι με μια πιο «λογική» τιμή. Ενδεικτικά για τις τιμές ένα στούντιο 25 τ.μ. κυμαίνεται από 250 έως 400 ευρώ ενώ για λίγο μεγαλύτερα διαμερίσματα οι τιμές ανεβαίνουν ακόμα και στα 650 ευρώ.

Το έντονο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι επιτυχόντες σε πανεπιστημιακές σχολές της Πάτρας ανέδειξε στην ΕΡΤ ο πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, αποκαλύπτοντας τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για το θέμα που ταλανίζει εκατοντάδες φοιτητές και τις οικογένειές τους.Μιλώντας για το Αγρίνιο όπου δεν υπάρχουν φοιτητικές εστίες ο κ. Μπούρας ανέφερε ότι ως λύση επιλέγεται κάθε χρόνο να κάνουν διαγωνισμό για μίσθωση δωματίων από ξενοδοχεία και παρόλα αυτά δεν βρίσκουν διαθέσιμες κλίνες.

«Στο Μεσολόγγι ανακατασκευάσουμε τις φοιτητικές εστίες που ήταν σε εγκατάλειψη. Έχουμε ήδη παραδώσει 10 δωμάτια και μέχρι Σεπτέμβριο – Οκτώβριο θα παραδώσουμε άλλα 30 δωμάτια. Θα έχουμε βέβαια και ανάγκη για ξενοδοχεία» ανέφερε στην ΕΡΤ ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών.

Για την κατάσταση στις εστίες ανέφερε: «Σας διαβεβαιώ ότι και φέτος στο Πανεπιστήμιο Πατρών όποιος πληροί τα κριτήρια θα πάρει δωμάτιο είτε στην Εστία είτε σε κάποιο ξενοδοχείο», πρόσθεσε.

Ωστόσο, όπως τόνισε έχει ζητήσει τόσο από το υπουργείο Παιδείας όσο και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή 200 επιπλέων δωματίων (100 στο Μεσολόγγι και 100 στο Αγρίνιο) καθώς και κονδύλια για την ανακατασκευή των ήδη υπαρχόντων.

«Είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα στις φοιτητικές εστίες» είπε επισημαίνοντας ότι πλέον το Πανεπιστήμιο Πατρών, με ιδίους πόρους, κάνει τη δουλειά άλλων.

«Ντρέπομαι ως πρύτανης και ως γονέας για την κατάσταση. Εμείς την 1η Σεπτεμβρίου θα έχουμε ανακαινίσει 100 δωμάτια τα οποία θα τα δώσουμε στους φοιτητές στην Πάτρα. Την επόμενη εβδομάδα, και γι αυτό ντρέπομαι, γκρεμίζουμε δύο κτίρια τα οποία ήταν σεισμόπληκτα από το 2007. Δεκαπέντε χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα», σημείωσε ο κ. Μπούρας.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ