array(31) {
 ["_edit_lock"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(12) "1662112137:7"
 }
 ["_edit_last"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(1) "7"
 }
 ["_thumbnail_id"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(6) "488791"
 }
 ["onesignal_meta_box_present"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(1) "1"
 }
 ["onesignal_send_notification"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["onesignal_modify_title_and_content"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["onesignal_notification_custom_heading"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  NULL
 }
 ["onesignal_notification_custom_content"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  NULL
 }
 ["hefo_before"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(1) "0"
 }
 ["hefo_after"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(1) "0"
 }
 ["_yoast_wpseo_newssitemap-exclude"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(3) "off"
 }
 ["_yoast_wpseo_newssitemap-genre"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(6) "a:0:{}"
 }
 ["_yoast_wpseo_content_score"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(2) "30"
 }
 ["_yoast_wpseo_estimated-reading-time-minutes"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(1) "3"
 }
 ["author_name_apopsis"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_author_name_apopsis"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_602e5ea1ff50d"
 }
 ["protinomeno_arthro"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_protinomeno_arthro"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_6020eb6461762"
 }
 ["add_post_in_slide"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_add_post_in_slide"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_6020f9ae65c37"
 }
 ["add_post_in_roi"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_add_post_in_roi"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_60210261bb8b7"
 }
 ["add_post_diada"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_add_post_diada"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_60211cd0e950e"
 }
 ["add_post_diada_next"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_add_post_diada_next"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_60212afa891da"
 }
 ["followipaidia"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(681) "

Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !

" } ["_followipaidia"]=> array(1) { [0]=> string(19) "field_600159e389967" } ["timeless"]=> array(1) { [0]=> string(1) "0" } ["_timeless"]=> array(1) { [0]=> string(19) "field_6049d47b0fb99" } ["_yoast_wpseo_primary_category"]=> array(1) { [0]=> string(2) "60" } }

Την Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη, οι Σύλλογοι της Αθήνας προχώρησαν σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Οικονομικών για το σοβαρό ζήτημα της φοιτητικής στέγης.

Σκοπός της κινητοποίησης ήταν να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων για άμεσα μέτρα στήριξης των φοιτητών, με βάση τα οποία αντιπροσωπεία των Συλλόγων συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης οι Φοιτητικοί Σύλλογοι εξέδωσαν το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

“ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1/9

Την Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη, 12 Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας και 3 Σύλλογοι Οικοτρόφων προχωρήσαμε σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Οικονομικών για το ζήτημα της φοιτητικής στέγης, που αυτή την περίοδο «καίει» δεκάδες οικογένειες και έχει μετατραπεί σε “άλυτη εξίσωση” για πάρα πολλούς φοιτητές. Σκοπός της κινητοποίησης ήταν να πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων για άμεσα μέτρα στήριξης των φοιτητών και συγκεκριμένα:

300€ μηνιαία επιδότηση για όλους τους φοιτητές που . Να καταβληθεί άμεσα το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 και να αυξηθεί στα 2.000€ με διεύρυνση των δικαιούχων. Πλαφόν στις τιμές των ενοικίων.

Αξιοποίηση αδιάθετων διαμερισμάτων, υποδομών στην ιδιοκτησία των ΑΕΙ, των Δήμων, του ΕΦΚΑ, αλλά και ενοικίαση ξενοδοχείων για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες. Κανένας φοιτητής να μη μείνει χωρίς σπίτι!

Κατάργηση των δημοτικών τελών, μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, ένταξη των φοιτητών στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Δωρεάν σίτιση, ίντερνετ για όλους τους φοιτητές. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια. Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς.

Δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και κάλυψη με ευθύνη του κράτους των εξόδων για τη μετακίνηση των φοιτητών προς τον τόπο σπουδών τους.

Να ολοκληρωθεί άμεσα η ανακαίνιση των εστιών. Να αξιοποιηθεί η περιουσία των Ιδρυμάτων αλλά και αχρησιμοποίητων κτηρίων του Δημοσίου, των δήμων και περιφερειών για δημιουργία νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους, χωρίς ΣΔΙΤ και ενοίκια.

Κάτω από την πίεση των Φοιτητικών Συλλόγων, τελικά, έγινε δεκτή αντιπροσωπεία η οποία συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα.

Στην συνάντηση, φάνηκε εξαρχής η προσπάθεια του Υπουργού να παρουσιάσει μια εικόνα τελείως διαφορετική από την πραγματικότητα που βιώνει η νέα γενιά, οι οικογένειες μας, αφού πριν καν ακούσει τα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων, μίλησε “για νοικοκυριά που αυξάνουν τις καταθέσεις τους και ξοδεύουν χιλιάδες ευρώ στην Ερμού, άρα δεν έχουμε λόγο να παραπονούμαστε”!!!

Η αντιπροσωπεία κατέθεσε τα αιτήματα των Συλλόγων και απαίτησε από τον υπουργό απαντήσεις. Ο ίδιος αρνήθηκε να απαντήσει συγκεκριμένα σε οποιοδήποτε από αυτά ενώ παρουσίασε ως λύση στο πρόβλημα την ανέγερση ελάχιστων εστιών μέσω συμπράξεων με ιδιώτες (ΣΔΙΤ) που στην πράξη μεταφράζεται σε ενοίκιο για τους οικότροφους!

Ακόμα, ο Υπουργός παρέπεμψε τις όποιες ανακοινώσεις για το ζήτημα της στέγης στην ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, αφού όπως είπε “δεν μπορώ να σας πω αν υπάρχουν λεφτά για να δώσουμε”. Βέβαια “λεφτά υπάρχουν” για να ξοδεύονται 60 εκατομμύρια για την πανεπιστημιακή αστυνομία ή 600 εκατομμύρια για την επιχειρηματική δράση των Πανεπιστημίων!

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι όσο συνεχίζεται η πολιτική όλων των κυβερνήσεων που αξιολογεί την ανάγκη μας να σπουδάζουμε σαν “κόστος” και τους φοιτητές σαν πελάτες τόσο θα μεγαλώνουν οι ταξικοί φραγμοί που αφήνουν εκτός σπουδών χιλιάδες φοιτητές, μετατρέποντας και τη φοιτητική στέγη σε ένα ακόμα εμπόρευμα!

Δεν χωράει αναμονή!

Ο αγώνας μας πρέπει τώρα να δυναμώσει! Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης και της αλληλεγγύης από τους ίδιους τους Φοιτητικούς Συλλόγους. Καλούμε κάθε φοιτητή που αντιμετωπίζει πρόβλημα να έρθει σε επαφή με τον Φοιτητικό του Σύλλογο να συμμετέχει στις πρωτοβουλίες του, ώστε όλοι μαζί να παλέψουμε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας.”