Έργα Τέχνης στους χώρους της Κοσμητείας Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/06/2020 - 18:19 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Με πίνακες που προέρχονται από προσφορές καλλιτεχνών της Θεσσαλονίκης αλλά και από τη συλλογή του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών διακοσμήθηκαν πρόσφατα τα γραφεία της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ .

Τα έργα φιλοτεχνήθηκαν από τους καλλιτέχνες Ν. Γρατσία, Σ. Ζαχαριάδη, Α. Καραμανλή, Α. Κιλεσσόπουλο, Θ. Παλαιολόγο, Ν. Πιλάτη, Β. Ρογκότη, Α. Ρεπάνη, Ξ. Σαχίνη, Μ. Τσίνογλου κ.ά . Τα έργα που προέρχονται από τη συλλογή του Τελλογλείου παραχωρήθηκαν ως χρησιδάνειο με φροντίδα της Κοσμητείας
Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η αισθητική αναβάθμιση μίας υπηρεσίας του ΑΠΘ την οποία, καθημερινά, επισκέπτονται καθηγητές, φοιτητές, στελέχη υπηρεσιών και δημότες της Θεσσαλονίκης.

«Η επιλογή μας να αναβαθμίσουμε αισθητικά μία υπηρεσία του Πανεπιστημίου με έργα τέχνης, οφείλεται στην ανάγκη να συνδεθεί η τέχνη με την καθημερινότητα των πολιτών, να γίνουν οι δημόσιες υπηρεσίες ευχάριστοι ως χώροι και να προβληθεί το έργο κάποιων ταλαντούχων καλλιτεχνών γνωστών και λιγότερων γνωστών» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητής Θεόδωρος Δαρδαβέσης και προσθέτει: «ευελπιστούμε να αποτελέσει η προσπάθεια αυτή σημείο αναφοράς και γι άλλες υπηρεσίες, τόσο του πανεπιστημίου όσο και γενικότερα του δημοσίου και να υπάρξει μέριμνα ώστε ένα μικρό ποσοστό του προϋπολογισμού δημοσίων έργων να επενδύεται για τη δημιουργία έργων τέχνης, ομορφαίνοντας τους κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους και ενισχύοντας τους καλλιτέχνες».

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: