Ο ΙΣΑ προτείνει την απορρόφηση των ιατρών που απασχολούνταν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε μονάδες της υγείας που χρήζουν ενίσχυσης

Προς τον Υπουργό Υγείας

Κο. Άδωνι Γεωργιάδη

Αθήνα, 30.07.2013

ΑΠ 39049

ΘΕΜΑ: «Ο ΙΣΑ προτείνει την απορρόφηση των ιατρών που απασχολούνταν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε μονάδες της υγείας που χρήζουν ενίσχυσης»

Αξιότιμε κε. Υπουργέ,

Όπως ήδη γνωρίζετε, η διάταξη του άρθρου 82 κεφαλαίου Β’ του πολυνομοσχεδίου ορίζει ότι οι ιατροί ΠΕ 14.01 τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από την 22α Ιουλίου 2013. Πρόκειται για καταρτισμένους συναδέλφους μας, οι οποίοι απασχολούνταν στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση επί σειρά ετών και ειδικότερα στον Τομέα Υγείας και Πρόνοιας.

Πραγματοποιήθηκε μάλιστα συνάντηση με εκπροσώπους τους, προκειμένου να βρεθεί λύση για την δυνατότητα απορρόφησής τους σε διάφορους τομείς της Υγείας όπου ενδεχομένως υπάρχουν ελλείψεις. Για τον λόγο αυτό θα θέλαμε να σας θέσουμε υπόψιν την δυνατότητα αξιοποίησης των ανωτέρω συναδέλφων μας είτε σε Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ, είτε έπειτα από την απαιτούμενη εκπαίδευση στις επιτροπές των ΚΕΠΑ, είτε σε κάποιο άλλο τομέα του Υγειονομικού χώρου. Θα μπορούσαν πραγματικά να συνεισφέρουν ουσιαστικά σε τομείς της Υγείας, οι οποίοι βρίθουν ελλείψεων.

Τέλος, είμαστε στην διάθεσή σας για μια ενδεχόμενη συνάντηση ακόμα και με τους ίδιους τους εκπροσώπους των ανωτέρω, προκειμένου να βρεθεί λύση για αυτούς τους συναδέλφους που πραγματικά επιθυμούν να συνεχίσουν να προσφέρουν στον χώρο της Υγείας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ