Διαβάστε παρακάτω την επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία έστειλε η ΟΙΕΛΕ στον υπουργό Παιδείας:
“Κύριε Υπουργέ,

Με απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι κατατέθηκε στη Βουλή η υπ. αριθμ. 1591/13 21.7.2014 τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο «Φάροι, στρατολογία και άλλες διατάξεις», σύμφωνα με την οποία παρατείνεται, για τρίτη φορά από την νομοθετική τροποποίηση του πλαισίου αδειοδότησης των ιδιωτικών σχολείων, η ισχύς της άδειας των ιδιωτικών σχολείων που δεν ανανέωσαν νόμιμα την άδεια λειτουργίας τους μέχρι και τον Αύγουστο του 2014! Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αρκετά ιδιωτικά σχολεία λειτουργούν εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο παράνομα και εκμεταλλευόμενα την ανοχή της πολιτείας, έχουν μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Περιμέναμε από εσάς, κύριε Υπουργέ, αφού ενημερωθείτε για όσα συμβαίνουν στον χώρο των ιδιωτικών σχολείων, να παρέμβετε και να δώσετε τέλος στις πρακτικές εκείνες που ως στόχο έχουν την άντληση οικονομικών οφελών από κάποιους επιτήδειους εις βάρος της πολιτείας και των εκπαιδευτικών.

Αναρωτηθήκατε, κύριε Υπουργέ γιατί δεν ανανέωσαν τις άδειες τους μερικές δεκάδες ιδιωτικά σχολεία, όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά προτίμησαν να αλλάξουν επωνυμία, λειτουργώντας, ωστόσο, στον ίδιο χώρο;

Αναρωτηθήκατε, κύριε Υπουργέ, εάν τα δήθεν νέα σχολεία και οι ιδιοκτησίες τους είχαν τη δυνατότητα να πάρουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα;

Η παράνομη λειτουργία των σχολείων έχει σοβαρότατες συνέπειες σε κάθε πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όσο αφορά το «εκπαιδευτικό» προσωπικό, αλλά και την έκδοση των τίτλων τους.

Η παρέμβασή σας στο ζήτημα της ΚΥΑ Πληροφορικής δημιούργησε την ελπίδα ότι ξεκινά μια διαφορετική αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων ανομίας στην ιδιωτική εκπαίδευση που η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. εσκεμμένα άφηνε ανέλεγκτα. Ωστόσο, με λύπη διαπιστώνουμε ότι η πολιτική Αρβανιτόπουλου με τις συνεχείς τροπολογίες που μονομερώς ευνοούν κάποιους συνεχίζεται.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
α.α.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΛΕΚΟΣ ΓΟΥΛΑΣ”