Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που . επισκέπτεται την Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό τόσο την αναλυτική ενημέρωση των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γύρω από το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Την Παρασκευή 16/07/2021 είχαμε την τιμή και τη χαρά να υποδεχτούμε στη Λαμία και στα γραφεία μας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας τον Γενικό Γραμματέα Α/θμιας, Β/θμιας και ΕΑΕ του Υ.ΠΑΙ.Θ., κ. Κόπτση Αλέξανδρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που Γ.Γ. επισκέπτεται την Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό τόσο την αναλυτική ενημέρωση των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γύρω από το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία, όσο και την καταγραφή προβλημάτων και διαφόρων ζητημάτων που άπτονται της δικαιοδοσίας του Υπουργείου.

Οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις που φέρνει το νέο νομοσχέδιο όπως, η αλλαγή φι-λοσοφίας και η αναβάθμιση του σχολείου μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού, η δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και η εισαγωγή της ξένης γλώσσας στα νήπια, τα νέα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, τα σύγχρονα προγράμματα σπουδών, οι προγραμματισμένες ενέργειες ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς -κατόπιν μιας δύσκολης περιόδου λόγω κορωνοϊού- καθώς και ο διορισμός 11.700 εκπαιδευτικών, ήταν κάποια από τα θέματα που μονοπώλησαν την συνάντηση.

Μία άκρως εποικοδομητική συνάντηση σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης, συνεργασίας και κοινής δέσμευσης, η οποία επιβεβαίωσε τη βούληση, την ετοιμότητα και τη συστράτευση όλων να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί σε ένα περιβάλλον με πολλές γεωγραφικές ιδιαιτερότητες και αβεβαιότητες, που απορρέουν από την εξέλιξη της πανδημίας.

Τον κ. Κόπτση χαιρέτησαν ο βουλευτής κ. Κοτρωνιάς και οι εκπρόσωποι των υπουργών κ.κ. Σταικούρα και Οικονόμου. Ο Γενικός Γραμματέας συνάντησε επίσης τον αναπληρωτή οργανωτικό συντονιστή κ. Πανταζή και αντιπροσωπεία των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας.
Καθ΄ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης τηρήθηκαν αυστηρά τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19.