Τι ανέφερε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρων Ερωτήσεων αναφορικά με τους .

Ειδικότερα, σε νέα χαρτογράφηση του ανθρώπινου δυναμικού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, , ώστε να συσταθούν νέες οργανικές θέσεις για να πραγματοποιηθούν νέοι μόνιμοι διορισμοί, προχωρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με τα όσα είπε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως κατά τη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρων Ερωτήσεων, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 στη Βουλή, στα πλαίσια Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Η Υπουργός επιπροσθέτως αναφέρθηκε στη σημασία των 25.000 μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση και στην καταγραφή των αναγκών ώστε να αντικατοπτρίζουν περισσότερο την πραγματικότητα.

Οι τρεις Επίκαιρες Ερωτήσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που συζητήθηκαν στη Βουλή στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού ελέγχου σήμερα Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 ήταν:

1. Η με αριθμό 253/5-12-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κου Ιωάννη Δελή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Προβλήματα στη λειτουργία του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης».

2. Η με αριθμό 260/5-12-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κου Αλεξάνδρου (Αλέκου) Τριανταφυλλίδη προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: «Συνεχίζεται ο εμπαιγμός και η αδιαφορία για τους εκπαιδευτικούς Θεατρικής Αγωγής ΠΕ91».

3. Η με με αριθμό 258/5-12-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25 κου Κρίτωνα – Ηλία Αρσένη προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: «Με ευθύνη της κυβέρνησης χιλιάδες νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί δεν μονιμοποιούνται παρά το πέρας της διετίας».