ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-2-2017 και ώρα 14:00

στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

ενάντια στη συγχώνευση του 3ου με το 4ο ΕΚ

Το Υπουργείο Παιδείας, «στηρίζοντας» και πάλι την ΤΕΕ (!), εξανάγκασε το Δ/ντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης να εισηγηθεί την συγχώνευση δύο Εργαστηριακών Κέντρων, του 3ου με το 4ο Ε.Κ., παρά το γεγονός ότι η σχετική διαδικασία είχε ήδη ολοκληρωθεί και οι εισηγήσεις των Διευθυντών Εκπαίδευσης (της Δ.Δ.Ε. Αν. Θεσ/νίκης και της Περιφέρειας κκ. Αποστολίδη και Ανανιάδη αντίστοιχα) ήταν να μην υπάρξουν συγχωνεύσεις στις σχολικές μονάδες της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Σημειώνουμε ότι στο σχολικό συγκρότημα του Ευκλείδη τα δύο ΕΚ (το 3ο και το 4ο) καλούνται να διαχειριστούν 47 διαφορετικά εργαστήρια ειδικοτήτων και 170 εκπαιδευτικούς, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία 5 σχολείων σε δύο βάρδιες (3 πρωινά και 2 εσπερινά) στα οποία φοιτούν συνολικά 2.000 μαθητές !!

Οι συνάδελφοι που στελεχώνουν τα δύο αυτά ΕΚ δίνουν καθημερινά ένα ηρωικό αγώνα, όχι μόνο για να λειτουργήσουν και να τα τροφοδοτήσουν με τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά, αλλά ακόμη και για να εξασφαλίσουν τον κατάλληλο εξοπλισμό, αφού το Υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί συστηματικά επί δεκαετίες για την ΤΕΕ και τις ανάγκες της.

Καλούμε

την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τους «συμβούλους» του Υπουργού που προέρχονται «από τα σπλάχνα» της ΤΕΕ και δήθεν την στηρίζουν,

Να σταματήσουν κάθε σχεδιασμό και πρακτική περαιτέρω συρρίκνωσης της ΤΕΕ,

Να επιδείξουν την οφειλόμενη από τη θέση τους επιμέλεια για την εξασφάλιση ευρωπαϊκών κονδυλίων για τον εξοπλισμό των εργαστηρίων των ΕΚ,

Να διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της ΤΕΕ και την ομαλή ένταξη των μαθητών μας στην Κοινωνία και στην Εργασία.

Απαιτούμε

την ακύρωση της εισήγησης για την συγχώνευση των Ε.Κ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους

στην ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-2-2017 και ώρα 14:00

στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης