ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ: Η κοροϊδία πάει … σύννεφο!Μόλις μία ημέρα μετά την εγκύκλιο, όπου το Υπουργείο υποσχόταν ηλεκτρονικό εξοπλισμό προς εκπαιδευτικούς και μαθητές (μέσω των σχολείων έστω και όχι για όλους φυσικά, όπως θα έπρεπε), σήμερα (9/4/2020) το Υπουργείο με νέα εγκύκλιο, τα παίρνει όλα πίσω.

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Παίρνει πίσω δηλαδή ακόμα και τα ψίχουλα που έταξε για ένα laptop/tablet σε κάποιους εκπαιδευτικούς και μαθητές που στερούνται τον αναγκαίο τεχνικό εξοπλισμό.

Αν δεν έχετε ψωμί … να φάτε παντεσπάνι!
‘Η αλλιώς … τα περί ισότιμης πρόσβασης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση αποδεικνύονται φύκια για μεταξωτές κορδέλες!
Χαρακτηριστικό το email της ΠΔΕ Αττικής:
«…1. Η καταγραφή του εξοπλισμού δεν αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, 2. Δεν θα υπάρξει δανεισμός του εξοπλισμού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς 3. Η αναλογία φορητών ηλεκτρονικών συσκευών υπολογιστών (laptop ή tablet) που θα αιτηθείτε θα πρέπει να είναι το πολύ ένας (1) ανά σαράντα πέντε (45) εγγεγραμμένους μαθητές, και μόνο εφόσον το σχολείο δε διαθέτει ήδη φορητές συσκευές σε αυτή την αναλογία…»
Δηλαδή, στα 220 παιδιά όλα κι όλα 5 laptop/tablet. Αν έχει ήδη και 2-3 το σχολείο, κλάψτα Χαράλαμπε…
Πρωτοφανής σε μέγεθος εξαπάτηση και κοροϊδία!! Και ας βάλανε τα σχολεία να τρέχουν σαν τρελά με απαράδεκτες προθεσμίες να καταγράψουν υποτίθεται ανάγκες που δεν είχαν κανένα σκοπό να ικανοποιήσουν.

Και πώς να το κάνουν δηλαδή αφού το μόνο που τελικά τους ενδιαφέρει είναι:
 η επικοινωνιακή τακτική του “όλα βαίνουν καλώς” κι όχι η ισότιμη πρόσβαση πραγματικά όλων των μαθητών.
 τα λεφτά να δίνονται άφθονα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, με απανωτές ρυθμίσεις-ΠΝΠ, σαν αυτές για τις ιδιωτικές κλινικές, τα κανάλια, κ.α.

Και μπορεί το Υπουργείο να μην ικανοποιεί το αυτονόητο αίτημα για γρήγορο internet και ένα laptop/tablet σε όλους τους εκπαιδευτικούς/μαθητές, αλλά σπεύδει να ανοίξει το δρόμο για “προαιρετικά” μαθήματα μέσα στο Πάσχα, σε μέρες θεσμοθετημένης αργίας των σχολείων, στο όνομα της έκτακτης κατάστασης …

Να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός και να παρθούν μέτρα για την ισότιμη πρόσβαση όλων των εκπαιδευτικών και μαθητών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Υ.Γ. Η φωτογραφία που επισυνάπτεται στο email φτιάχτηκε από συνάδελφο και είναι ακριβώς αυτό που λέει ο λαός μας “μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις”.