ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης: Συναγερμός για το Ειδικό Λύκειο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/11/2019 - 18:37 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ-ΚΙ στις 21/11/2019, πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων τους Μαθητές και τους Γονείς του ειδικού Γυμνασίου- Λυκείου, πορεία διαμαρτυρίας και στην συνέχεια παράσταση διαμαρτυρίας, στην Αντιπεριφέρεια Κεφαλονιάς- Ιθάκης.

ΕΛΜΕ ΚΙ

Οι παραπάνω φορείς απαίτησαν την παρέμβαση της ΠΙΝ, προκειμένου να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα του συγκεκριμένου σχολείου, που αφορούν,

στην έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας του μοναδικού ολιγομελούς τμήματος στην Α΄ Λυκείου για να λειτουργήσει επιτέλους το σχολείο αυτό και στη βαθμίδα του Λυκείου,
στην στελέχωσή του με όλο το απαραίτητο προσωπικό, στην απόδοση στο σχολείο όλων των απαραίτητων και αναγκαίων χώρων καθώς και στην επάνδρωσή του με τα κατάλληλα μέσα.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας και στα παραπάνω αιτήματα για άλλη μια φορά έδωσε τις «απαραίτητες» υποσχέσεις η Π.Αρχή δια μέσου των ειδικών συνεργατών του κ. Αντιπεριφερειάρχη, της κ. Μ.Κουνάδη και του κ. Σ.Σταθάτου, ότι «θα…» καλυφθούν τα κενά αρχές Δεκεμβρίου, στην τέταρτη πλέον φάση διορισμού αναπληρωτών(!!!), ότι έχει δρομολογηθεί η απόδοση αιθουσών μετά την απομάκρυνση των υπηρεσιών της Α΄θμιας Εκπ/σης, ότι «θα …» επανδρωθεί το σχολείο με όλα τα απαραίτητα μέσα.

Εκπρόσωποι του Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ, μαθητές και γονείς κατήγγειλαν ότι παρά τις προσωπικές διαβεβαιώσεις εδώ και ενάμιση μήνα περίπου, τόσο της ίδιας της υφυπουργού κ. Ζαχαράκη, όσο και τους πανηγυρισμούς του κ. Αντιπεριφερειάρχη, πολιτικών παραγόντων και Μ.Μ. Ενημέρωσης που με πηχυαίους τίτλους διαφήμιζαν την λύση των παραπάνω προβλημάτων, ότι τίποτε δεν έγινε μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα καταγγέλθηκε από όλους τους παραπάνω φορείς, το γεγονός ότι η μη λειτουργία του Λυκείου αναγκάζει τα παιδιά που θα φοιτούσαν σε αυτό να είναι πλέον σπίτι τους ή σε άλλα σχολεία, ότι το γυμνάσιο (μέχρι σήμερα 4 μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων) υπολειτουργεί με τετράωρα και με βασικά μαθήματα να μην πραγματοποιούνται, ότι στο σχολείο αυτό που ουσιαστικά είναι επαγγελματικό, δεν υπάρχουν καθόλου εγκαταστάσεις και μέσα που να το υπηρετούν ως τέτοιο και ότι οι παραπάνω συνθήκες υπονομεύουν την προοπτική λειτουργίας του συνολικά. Εντοπίστηκε και καταγγέλθηκε επίσης ότι οι ανάγκες και τα αιτήματα αυτού του σχολείου και γενικότερα όλων των δομών της ειδικής αγωγής στο νομό, δεν εντάσσονται ούτε στην «δίκαιη» ούτε στην «ανάπτυξη για όλους» για την οποία πασχίζουν όλες οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ). Δεν αποτελούν προτεραιότητα για την πολιτική τους, μιας και τα ψίχουλα που τους περισσεύουν από την απόδοση «κινήτρων» και επιδοτήσεων προς τους επιχειρηματικούς ομίλους δεν φθάνουν να καλυφθούν τέτοιες επείγουσες ανάγκες.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ σημαίνει συναγερμό προς όλους, προκειμένου να μην ανασταλεί η λειτουργία του ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ του νομού, που συμπαρασύρει ως προοπτική και την λειτουργία του Γυμνασίου.

ΚΑΛΕΙ το υπουργείο παιδείας και όλους τους υπεύθυνους φορείς της τοπικής διοίκησης να πάρουν μέτρα ώστε:

Να εγκριθεί πάραυτα και επίσημα το μοναδικό ολιγομελές τμήμα του Ειδικού Λυκείου
Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις σε ειδικό (ψυχολόγο- ειδικό βοηθητικό προσωπικό) και γενικό προσωπικό.
Να αποδοθούν οι απαραίτητοι χώροι για να λειτουργήσει στοιχειωδώς το σχολείο και να επανδρωθεί με όλα τα απαραίτητα μέσα για το σκοπό αυτό.
Να στηριχθούν με όλα τα μέσα και προσωπικό η Ειδική Αγωγή στο νομό και όλες οι δομές της.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: