Οι Έλληνες φοιτητές μιλώντας στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ καλούν σε βοήθεια και γιατί δεν μπορούν ανταπεξέλθουν οικονομικά, αλλά και πλέον λόγω φόβου και ανασφάλειας για το τι θα ξημερώσει, για το αν θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε αυτό που αγαπούν και να μην πάνε χαμένοι οι κόποι τόσων ετών έως σήμερα .

Οι Έλληνες προπτυχιακοί που βρίσκονται σε δυσμενή θέση ζητώντας μεταγραφή σε πανεπιστήμια της χώρας τους είναι 10. Κάνουν έκκληση στα αρμόδια υπουργεία και στον πρωθυπουργό της χώρας να τους βοηθήσει, μην έχοντας άλλη επιλογή για την ασφαλή συνέχιση των σπουδών τους.

Τονίζουν πως εφόσον γίνεται να προληφθεί μια κατάσταση, που οδηγείται καθημερινά προς το χειρότερο καλό θα ήταν να υπάρχει άμεση κινητοποίηση. Ζητούν και αυτοί καθώς η Ρωσία εμπλέκεται άμεσα στον πόλεμο να συμπεριληφθούν στην τροπολογία για μετεγγραφή που υπογράφηκε για τους φοιτητές στην Ουκρανία. Στα βίντεο που ακολουθούν 4 Έλληνες φοιτητές εκπροσωπώντας το σύνολο της φοιτητικής κοινότητας καταθέτουν τις δυσκολίες ενός Έλληνα φοιτητή πλέον στην Ρωσία.