Οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» συμμετείχαν στην απεργία της Πέμπτης για το του υπουργείου εργασίας.

Η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας χαιρετίζει όλους και όλες τους συναδέλφους που συμμετείχαν μαζικά στην πανεργατική απεργία 10/6/2021 ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και τσακίζει δικαιώματα και συλλογική δράση. Η συμμετοχή στην απεργία στον Σύλλογό μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» ξεπέρασε το 43%!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας χαιρετίζει ιδιαίτερα τους συναδέλφους αναπληρωτές που απήργησαν μαζικά δείχνοντας ότι η νέα γενιά των συναδέλφων μας διεκδικεί να έχει μόνιμη δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

Χαιρετίζουμε τους απεργούς συναδέλφους που συμμετείχαν στο τεράστιο απεργιακό Συλλαλητήριο των Συνδικάτων που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, όπου για ώρες οι απεργοί (μέσα σε αυτούς το μεγάλο μπλοκ των εκπαιδευτικών όπου ήταν και το μπλοκ του Συλλόγου μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ») διαδήλωναν από την πλατεία Κάνιγγος, στα Προπύλαια και από κει στο Σύνταγμα και τους στύλους του Ολυμπίου Διός. Το ποτάμι των απεργών διαδηλωτών δεν είχε αρχή μέση και τέλος! Ήταν η μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων!

Συνάδελφοι, σήμερα δώσαμε το μήνυμα! Το νομοσχέδιό τους θα μείνει στα χαρτιά. Θα συνεχίσουμε τις επόμενες μέρες με ενημερώσεις όλων των συναδέλφων, θα συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις των Συνδικάτων με επόμενο απεργιακό σταθμό, όπως ανακοινώθηκε στο Συλλαλητήριο, στις 16/6!

Η σημερινή απεργία-σταθμός και το Συλλαλητήριο ήταν ανάσα στον αγώνα για να ζήσουν οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους όπως αξίζει στον 21ο αιώνα, με σταθερό ωράριο και λιγότερες ώρες δουλειάς με πλήρη δικαιώματα, και όχι σαν σκλάβοι στα πόδια του κεφαλαίου όποτε και όπως απαιτήσουν τα κέρδη του. Ανάσα για τη συνέχεια, στον αγώνα για να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο που έφτιαξαν όλες οι κυβερνήσεις με τις «οδηγίες» της ΕΕ, ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα στο άθλιο νομοθέτημα.
Ο «φρέσκος αέρας», η ελπίδα για τους εργαζόμενους βρίσκεται στον δικό τους αγώνα.
Όχι στα παζάρια για τα δήθεν «θετικά σημεία» του νομοσχεδίου και για τους «όρους» του Μεσαίωνα.

Συνάδελφοι, είμαστε αποφασισμένοι, είμαστε δυνατοί, ακυρώσαμε ήδη στην πράξη διατάξεις του νομοσχεδίου (π.χ. οι ηλεκτρονικές τους εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια ακυρώθηκαν με 95% αποχή), άρα μπορούμε να το ξανακάνουμε, να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων το τερατούργημά τους!