Ζητάμε όλες οι προσλήψεις να μετατραπούν σε πλήρη απασχόληση για το διδακτικό έτος 2021-2022, καλύπτοντας οι Δήμοι με ίδιους πόρους τη διαφορά από το ποσό που καλύπτει το υπουργείο, όπως έκαναν Δήμοι σε άλλες περιοχές, αναφέρει η B ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Η ανακοίνωση

Το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ –Θ, αναγνωρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων έχουν σημαντική προσφορά στη λειτουργία τους, και στην υγιεινή που είναι από τις σημαντικότερες προϋποθέσεις στη λειτουργία των σχολείων απαιτεί να δοθεί άμεσα λύση από του Δήμους.

Όπως έπραξαν ήδη Δήμοι,  ζητάμε να μετατραπούν οι  θέσεις εργασίας των καθαριστριών που απαιτούνται, σε πλήρους απασχόλησης και όχι μερικής ( δίωρες και τρίωρες συμβάσεις).

ΔΕΝ μπορούμε να συμβιβαστούμε με ημίμετρα στο θέμα της καθαριότητας των σχολείων και μάλιστα σε εποχές πανδημίας.

Γι’αυτό ζητάμε από  του Δήμους να βάλουν τα χρήματα που απαιτούνται ώστε να δοθεί οριστική λύση για την επαρκή καθαριότητα των σχολείων.

Η  καθαριότητα  αποτελεί προτεραιότητα και όχι κόστος!!!

Δεν μπορούμε να δεχθούμε  δίωρες και τρίωρες συμβάσεις για την καθαριότητα των σχολείων.

Ζητάμε όλες οι προσλήψεις σχολικών καθαριστριών να μετατραπούν σε πλήρη απασχόληση για το διδακτικό έτος 2021-2022, καλύπτοντας οι Δήμοι με ίδιους πόρους τη διαφορά από το ποσό που καλύπτει το υπουργείο, όπως έκαναν Δήμοι σε άλλες περιοχές.

Είναι γεγονός ότι οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον τομέα της καθαριότητας, επιτελούν ένα σημαντικό έργο για την προστασία της υγείας των παιδιών, των εκπαιδευτικών και όλου του προσωπικού των σχολείων, ιδιαίτερα εν μέσω συνθηκών πανδημίας Covid-19.

Με αυτά τα δεδομένα, καλούμε όλους τους αρμοδίους να λάβουν  τις απαραίτητες πρωτοβουλίες  για να προασπίσουν  και να βελτιώσουν περαιτέρω τις συνθήκες λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε καθαρίστριες μετά τον Αγιασμό στις 13-9-2021!!!

Η Β΄ΕΛΜΕ θα συνεχίσει να μάχεται ώστε να μπορούν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια οι μαθητές και οι μαθήτριες να έχουν πρόσβαση στη γνώση και τη μόρφωση.

Απαιτούμε λύσεις τώρα!