Ο Σύλλογος Σεφέρης συμμετείχε στην απεργία και στις κινητοποιήσεις που έγιναν την Πέμπτη ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Η ανακοίνωση:

Χιλιάδες διαδηλωτές σχημάτισαν ένα τεράστιο απεργιακό ποτάμι που πλημμύρισε τους δρόμους της Αθήνας σήμερα Πέμπτη 10 Ιουνίου. Η συγκέντρωση στα Προπύλαια με εντυπωσιακή συμμετοχή των εργατικών σωματείων πριν καν ξεκινήσει, εκτεινόταν από το Σύνταγμα μέχρι την Ομόνοια, με τον κόσμο διαρκώς να καταφθάνει.

Τα μηνύματα ότι η απεργιακή συγκέντρωση θα ήταν συγκλονιστική, είχαν φτάσει από τα ξημερώματα, όπου πολλοί χώροι δουλειάς είχαν «νεκρώσει», πολλά σχολεία ήταν κλειστά ή με μεγάλη συμμετοχή, ενώ και οι προσυγκεντρώσεις που ακολούθησαν ήταν κατάμεστες.

«10ωρη δουλειά – 200 ευρώ μισθός αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός», «7ωρο – 5νθημερο σταθερή δουλειά – αυτό ζητάει η εργατιά», «8ωρο, ασφάλιση, σύνταξη, υγεία – δε θα τα χαρίσουμε στην εργοδοσία», «Λάστιχο ωράριο, λάστιχο ζωή – οργανώσου τώρα για την ανατροπή», ήταν μερικά από τα συνθήματα που δονούσαν την ατμόσφαιρα καθ’ όλη τη διάρκεια της μεγαλειώδους συγκέντρωσης, στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικής συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα για να πάρει άμεσα πίσω το νομοσχέδιο – τερατούργημα.

Οι εργαζόμενοι έστειλαν μήνυμα ότι μπορούν να αχρηστεύσουν το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, πετώντας το νομοθετικό σκουπίδι της κυβέρνησης στον κάλαθο των αχρήστων. Το απεργιακό ποτάμι έστειλε παράλληλα μήνυμα άμεσης συνέχισης και κλιμάκωσης της πάλης, βροντοφωνάζοντας «Κάτω τα χέρια απ’ το 8ωρο δεν είναι για παζάρια και για διάλογο».

Ο σύλλογος μας «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» συμμετείχε με ένα μαζικό μπλοκ. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για να ζήσουμε εμείς οι εργαζόμενοι και τα παιδιά μας όπως αξίζει στον 21ο αιώνα, με μόνιμη εργασία, σταθερό ωράριο και λιγότερες ώρες δουλειάς με πλήρη δικαιώματα, και όχι σαν σκλάβοι στα πόδια του κεφαλαίου όποτε και όπως απαιτήσουν τα κέρδη του.