: Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει την ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας να ζητήσει σε λιγότερο από 2 μέρες και με κλειστά σχολεία να δηλώσουν οι Δ/ντές των σχολείων πόσοι μαθητές χρειάζονται Η/Υ και . Πιο συγκεκριμένα με το υπ’ αρ. Φ.478.6/74 /43904/Α2/ που στάλθηκε στις 07-04-2020 μέσα στη νύχτα έγγραφό του το Υπουργείο ζητά από τους Δ/ντές των σχολείων να καταγράψουν τις ανάγκες των μαθητών «έως την Πέμπτη 9/4/2020 και ώρα 12.00.», υποστηρίζοντας ότι «Η τήρηση της ανωτέρω προθεσμίας είναι επιτακτική, δεδομένου ότι η όλη διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα. Σημειώνεται ότι η μη υποβολή των αναγκών εντός της προαναφερθείσας προθεσμίας συνεπάγεται τη μη συμμετοχή σας στην πράξη»

EΛΜΕ Ζακύνθου

Τη στιγμή που το σωματείο μας, άλλες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ και η ΑΣΓΜΕ είχαν έγκαιρα θέσει το ζήτημα της ανισοτιμίας στην πρόσβαση στην τηλεεκπαίδευση για χιλιάδες μαθητές, το Υπουργείο θυμήθηκε 3 μέρες πριν το Πάσχα ότι…πρέπει κατεπειγόντως να εφοδιάσει (όσους μαθητές το πληροφορηθούν) με tablets και Η/Υ.

Πρόκειται για τη γνωστή επικοινωνιακή τακτική του Υπουργείου που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες. Με πολλές τυμπανοκρουσίες εξήγγειλε τη λειτουργία της σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεεκπαίδευσης, την ώρα που στην πράξη το σύστημα δε λειτουργούσε!

Τα χρονικά όρια που θέτει το Υπουργείο και κατ’ επέκταση οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προς τους Διευθυντές των σχολείων και τους συναδέλφους για να σταλούν τα στοιχεία είναι ασφυκτικά και σχεδόν απαγορευτικά για οποιοιδήποτε καταγραφή. Είναι δεδομένο ότι θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα και αδικίες. Το Υπουργείο δεν διευκρινίζει πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες και στην ουσία μιλά για δανεισμό σε ορισμένους μαθητές. Αυτό είναι κοροϊδία!

Την ώρα που η κυβέρνηση με γαλαντομία επιχορηγεί κλινικάρχες με 30 εκατομμύρια, ΜΜΕ με 11 εκατομμύρια και εταιρείες διοδίων με 10 εκατομμύρια, το Υπουργείο διαχειρίζεται με επικοινωνιακούς όρους την ανεπάρκεια-ανυπαρξία ηλεκτρονικών μέσων για σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Το αίτημα που εδώ και μέρες έχουν διατυπώσει δεκάδες ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ και η ΑΣΓΜΕ είναι σαφές: Η Υπουργός Παιδείας να ανακοινώσει άμεσα (χθες) ένα
tablet, γρήγορο και δωρεάν internet, για μαθητές και εκπαιδευτικούς με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Άμεσα να προχωρήσει ο
εξοπλισμός των σχολείων με επαρκές και σύγχρονο υλικό με ευθύνη του κράτους.