Δεν θα αφήσουμε να ρημάξουν τα μας! Η καταπάτηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητ(ρι)ών μας δε θα περάσει, αναφέρει το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών

H ανακοίνωση

Τελικά την στιγμή που η χώρα πλημμυρίζει και τα παιδιά ισορροπούν σε θρανία για να απεγκλωβιστούν από κοντέινερ-κουτιά στη Ν. Φιλαδέλφεια, την στιγμή που τα σχολεία σφυροκοπούνται από οδηγίες και έχουν άλλα χιλιάδες προβλήματα, το ΥΠΑΙΘ απαντά με δίωξη της απεργίας, κάνοντας χρήση του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, προσπαθώντας να φέρει την απόλυτη σιωπή! Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ επιδιώκουν να δημιουργήσουν καθεστώς τρόμου στα σχολεία και η απόφαση για την απεργία-αποχή αποδεικνύει ακριβώς τα πιο βαθιά και σκοτεινά τους ένστικτα. Η σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιφέρουν ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η οργή φούντωσε και το ποτήρι έχει ήδη ξεχειλίσει!

Δεν θα αφήσουμε να ρημάξουν τα σχολεία μας! Η καταπάτηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητ(ρι)ών μας δε θα περάσει! Η περικοπή θέσεων εργασίας των αναπληρωτ(ρι)ών λόγω συγχωνεύσεων, κλεισίματος τμημάτων/σχολείων και προσλήψεων με το σταγονόμετρο είναι καταστροφική για το δημόσιο σχολείο και τα εργασιακά δικαιώματα χιλιάδων εκπαιδευτικών!

Καλούμε όλους τους συλλόγους Α/θμιας και Β/θμιας να πάρουν θέση σε σχέση με το θέμα και να καλέσουν άμεσα σε κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ!