Παρ όλες τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες που καλύπτουν στα Δημόσια , αναίτια και αυθαίρετα το Υπουργείο Παιδείας τους απέκλεισε από την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση για δύο ολόκληρα χρόνια (2006-2008), όπως και από τις γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ για διορισμούς το 2008, αναφέρει η  Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση:

Εν όψει των επικείμενων διορισμών του Υπουργείου Παιδείας διαπιστώνεται η παντελής έλλειψη οργανικών θέσεων για τον κλάδο ΠΕ 91.02 . Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας προχωρά στην υποβάθμιση του, στοχεύοντας εκ νέου στον αποκλεισμό των συναδέλφων από τους επικείμενους διορισμούς, προσβάλλοντας και ακυρώνοντας το παιδαγωγικό και καλλιτεχνικό τους έργο.

Το Υπουργείο Παιδείας για άλλη μια φορά αντιμετωπίζει τον κλάδο και τους συναδέλφους ως ευκαιριακούς διασκεδαστές και τους θέτει εκτός ισονομίας και ισοπολιτείας, σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους κλάδους που στελεχώνουν την εκπαίδευση. Υποβαθμίζει με αυτόν τον τρόπο, τον κλάδο ΠΕ91.02 Δραματικής Τέχνης, θέτει υπό αμφισβήτηση την προσφορά όλων αυτών των χρόνων και στερεί από τους μαθητές και τις μαθήτριες τις παιδαγωγικές αξίες και την σπουδαιότητα της θεατρικής τέχνης αλλά και γενικότερα τα οφέλη της καλλιτεχνικής παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ91.02 Δραματικής Τέχνης διδάσκουν Θεατρική Αγωγή στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από το 2001 και Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμό, Αγωγή Προφορικού Λόγου και άλλα μαθήματα, στα Καλλιτεχνικά Σχολεία της χώρας από την ίδρυση τους και μέχρι σήμερα. Από το 2001 αναπληρώνουν τον εαυτό τους, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αρχικά ως ωρομίσθιοι και μετέπειτα ως αναπληρωτές, στελεχώνοντας και στηρίζοντας τη διδασκαλία των Τεχνών στα σχολεία όλης της επικράτειας.

Παρ όλες τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες που καλύπτουν στα Δημόσια σχολεία, αναίτια και αυθαίρετα το Υπουργείο Παιδείας τους απέκλεισε από την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση για δύο ολόκληρα χρόνια (2006-2008), όπως και από τις γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ για διορισμούς το 2008. Με προσφυγή στο Συνήγορο του Πολίτη το Υπουργείο επανέφερε τον κλάδο ΠΕ91.02 Δραματικής Τέχνης, στην εκπαίδευση το σχολικό έτος 2008-2009. Από τότε βρισκονται ως κλάδος στο καθεστώς μόνιμης αδιοριστίας και περιθωριοποίησης της ειδικότητας , καθώς οι ετήσιες προσλήψεις αναπληρωτών γίνονται βάση ενός ακαθόριστου ποσοστού επί του συνόλου των θέσεων, που έχει αποφασιστεί αυθαίρετα και χωρίς καμία σχετική νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο.

Ζητάμε επιτέλους σεβασμό στην αξία του κλάδου, καθώς και αποκατάσταση της αδικίας τόσων χρόνων με άμεσους διορισμούς στα σχολεία της Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης

Ζητάμε τη σύσταση οργανικών θέσεων για την ειδικότητα ΠΕ91.02 Δραματικής Τέχνης στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση .

Ζητάμε διορισμούς για τον κλάδο ΠΕ91.02 σε όλα τα Καλλιτεχνικά Σχολεία της χώρας, για τα μαθήματα Δραματικής Τέχνης ( Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμό, Αγωγής Προφορικού Λόγου κ.ά.). αποκαθιστώντας την αδικία της αδιοριστίας του κλάδου στα σχολεία αυτά, από το 2008.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ