Εγκαίνια της νέας καλοκαιρινής αυλής του Παιδικού Σταθμού του Υπουργείου Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/07/2018 - 16:49 | Author: Newsroom Ipaidia

Με πρωταγωνιστές τα παιδιά και έντονο ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια της νέας αυλής του Παιδικού Σταθμού του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, ενώ απονεμήθηκαν και διπλώματα αποφοίτησης στους μαθητές και τις μαθήτριες.

Από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΕΘ, στην εκδήλωση συμμετείχαν η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη και ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Αγγελόπουλος.

Την αυλαία των εγκαινίων άνοιξε η νηπιαγωγός και προϊσταμένη του Παιδικού Σταθμού του ΥΠΠΕΘ, Αικατερίνη Κοντοπίδου, παραθέτοντας το γνωμικό του Πλάτωνα, «η εκπαίδευση είναι δύναμη που γιατρεύει την ψυχή». Η κ. Κοντοπίδου ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον κ. Αγγελόπουλο για την ολοκλήρωση των εργασιών δημιουργίας της νέας αυλής και τόνισε ότι «στο δημόσιο σχολείο, με φαντασία, δημιουργικότητα και διάθεση για δουλειά, μπορούμε να είμαστε οι καλύτεροι και θα είμαστε».

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό της, η Υφυπουργός επεσήμανε ότι «αυτός ο χώρος είναι πολύ σημαντικός, αφού προσφέρει χαρά τόσο στα παιδιά όσο και στους εκπαιδευτικούς» και εξήγγειλε την κατάργηση της συμμετοχής των γονέων, καθώς «όλα τα έξοδα τα αναλαμβάνει το ΥΠΠΕΘ». Τέλος, ευχήθηκε καλό καλοκαίρι στα παιδιά, με «πολύ παιχνίδι, πολλή δημιουργικότητα και δύναμη για την επόμενη χρονιά».

Τις θερμές του ευχαριστίες προς τις Υπηρεσίες και τους που ανέλαβαν τις προμήθειες των παιδικών παιχνιδιών και «τα κατάφεραν τόσο γρήγορα και με αποτελεσματικό τρόπο» εξέφρασε ο γενικός γραμματέας.

Αμέσως μετά, τη σκυτάλη πήρε η θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος», προσφέροντας στα παιδιά, τους γονείς και τους νηπιαγωγούς μια διαδραστική θεατρική εμπειρία, με πολύ παιχνίδι.

Loading...
  • ideascentral

    europalso