: Διαβάστε στο iPaidia.gr ποιός είναι ο σχεδιασμός για τους και πόσα παιδιά υπολογίζεται να φιλοξενηθούν φέτος στις δομές. Τι θα γίνει με τα εισοδηματικά κριτήρια.

Ελπίδα Οικονομίδη-

Σε αναζήτηση κονδυλίων βρίσκονται οι αρμόδιοι φορείς για την κάλυψη σε του συνόλου των αναγκών των ελληνικών οικογενειών σε παιδικούς σταθμούς για το έτος 2021-2022, στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι διετέθησαν 279 εκατ. Ευρώ για την κάλυψη της φιλοξενίας 150.000 παιδιών μέσω του Προγράμματος «Εναρμόνιση επαγγελματικής οικογενειακής ζωής».

Στα παραπάνω νούμερα αναμένεται να κινηθεί και φέτος η διάθεση θέσεων ώστε  μη μείνει κανένα παιδί εκτός , με τη προκήρυξη από την να αναμένεται σε περίπου τρεις μήνες, εντός του Ιουνίου.

Αντίστοιχα, τα κονδύλια θα διαττέθησαν πέρσι από την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου ώστε να καλυφθούν για πρώτη φορά και οι μητέρες που εργάζονται στο , αναμένεται να δοθούν και φέτος, όπως επιβεβαιώνουν πηγές του υπουργείου στο iPaidia.gr με στόχο να φιλοξενηθούν 15.000 παιδιά επιπλέον.

Χρονοδιάγραμμα και εισοδηματικά 

Νωρίτερα, από πέρσι σχεδιάζει η να προχωρήσει τις διαδικασίες, εντός του μήνα Ιουνίου, ώστε να εξυπηρετηθούν άμεσα οι γονείς.

Άγνωστο παραμένει τι αλλαγές θα υπάρξουν στην προκήρυξη της , καθώς τα περσινά αυξημένα εισοδηματικά κριτήρια, κατά 3.000 ευρώ για τις γυναίκες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, ίσως τροποποιηθούν.

Σϋμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εργασίας, όπως ανέφεραν στο iPaidia.gr οποιαδήποτε πρόθεση για αύξηση των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, καθώς πέρσι, όπως σημειώνουν υπήρξαν αρκετές κενές θέσεις.

Ιδίως στο πρόγραμμα που αφορά τις γυναίκες που εργάζονται στο Δημόσιο, από τις 15.000 θέσεις καλύφθηκαν λιγότερες από 10.000.

Βέβαια, η περσινή χρονιά, παρά τα αυξημένα κονδύλια που δόθηκαν για την κάλυψη των αναγκών, δεν θεωρείται χαρακτηριστική της ζήτησης, καθώς ένα ποσοστό των , που είχαν τη δυνατότητα, φοβήθηκαν να προχωρήσουν τη διαδικασία για τη φιλοξενία των παιδιών τους στους δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς λόγω του κορονοϊού.

Η φετινή χρονιά, εφόσον υπάρχει και μια πιο ξεκάθαρη εικόνα της πορείας των ίσως παρουσιάσει πιο ρεαλιστικά τις πραγματικές ανάγκες για θέσεις στους παιδικούς σταθμούς.