Διορισμοί εκπαιδευτικών: Δηλώσεις περιοχών ΟΠΣΥΔ – Πότε θα ανακοινωθούν τα ονόματα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/07/2020 - 10:20 | Author: Newsroom Ipaidia

Μόνιμοι διορισμοί στην -  Πρόσκληση δήλωσης περιοχών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, εγγεγραμμένων στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες ΑΣΕΠ, για μόνιμο διορισμό – Προθεσμία αιτήσεων περιοχών στο . Δείτε αναλυτικά στο ipaidia.gr πότε θα ανακοινωθούν τα ονόματα

Ξεκίνησαν από Τρίτη 28 Ιουλίου οι δηλώσεις περιοχών για όσους εκπαιδευτικούς συμπεριλήφθηκαν στους τελικούς πίνακες των προκηρύξεων ΑΣΕΠ 3ΕΑ, 4ΕΑ της .

Μόνιμοι διορισμοί Ειδική αγωγή: Δήλωση περιοχών στο ΟΠΣΥΔ

Οι διαδικασίες των μόνιμων διορισμών στην ειδική αγωγή

Η αίτηση-δήλωση, η οποία αποτελεί ταυτόχρονα και Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του ν.1599/1986, θα υποβληθεί ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) (https://opsyd.sch.gr)

Οι διορισμοί 3549 εκπαιδευτικών είναι οι πρώτοι διορισμοί εκπαιδευτικών μετά από 10 χρόνια αδιοριστίας. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Μπράτη, τα ονόματα των νεοδιόριστων θα δημοσιευθούν έως τις 6 Αυγούστου.

Οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν είναι οι εξής:
1.Αμέσως μετά την δημοσίευση της πρόσκλησης θα ανοίξει το σύστημα και θα κληθούν να υποβάλουν,μέσα σε επτά ημέρες, δήλωση περιοχών όλοι όσοι περιλαμβάνονται στους κύριους πίνακες ειδικής αγωγής. Στην πρόσκληση θα αναφέρονται και τα κενά της κάθε περιοχής(τα κενά που θα καλυφθούν με μόνιμους διορισμούς ,όχι όλα. Στους δασκάλους καλύπτεται το 98% των κενών θέσων που έχουν δοθεί και στους νηπιαγωγούς το 72%).Οι δηλώσεις αυτές αφορούν ΜΟΝΟ στους ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ.Για την πρόσληψη αναπληρωτών θα ακολουθήσει άλλη πρόσκληση.
2.Στη συνέχεια,μόλις λήξει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων, θα "τρέξει" το σύστημα και μέσα σε δυο ή τρεις μέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα όσων διορίζονται και η περιοχή διορισμού τους.Δηλαδή,μέσα σε ένα δεκαήμερο από τότε που θα ανοίξει το σύστημα θα ανακοινωθούν τα ονόματα.


Τα ονόματα όσων διορίζονται ακολούθως θα δημοσιευθούν σε ΦΕΚ.
3.Οι νεοδιοριζόμενοι θα αναλάβουν-σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις-υπηρεσία την 1η του Σεπτέμβρη.
4.Η τόποθέτησή τους σε σχολεία ,την πρώτη χρονιά, είναι προσωρινή(σύμφωνα με το άρθρο 66 του Ν4653/20 ,που τροποποίησε το άρθρο 62 του Ν4589/19) και γίνεται με απόφαση του Δντή Εκπαίδευσης,ύστερα από πρόταση του υπηρεσιακού συμβουλίου(ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ).Οι νεοδιόριστοι παίρνουν οργανική θέση κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων του επόμενου έτους.
5.Οι νεοδιόριστοι παραμένουν στην περιοχή του πρώτου διορισμού υποχρεωτικά για μια διετία(άρθρο 62 του Ν4589/19 και άρθρο 66 του Ν4653/20). Κάθε μετακίνηση(μετάθεση ή απόσπαση ) στο διάστημα της διετίας απαγορεύεται.Καταργείται κάθε γενική ή ειδική διάταξη που προβλέπει κάτι διαφορετικό.
6.Όποιος δεν αναλάβει υπηρεσία ή παραιτηθεί μέσα σε ένα χρόνο από τη δημοσίευση των ονομάτων στο ΦΕΚ αποκλείεται από όλες τις διαδικασίες διορισμού το τρέχον και τα επόμενα δυο σχολικά έτη(άρθρο 58 του Ν4653/20).
7. Όλοι οι νεοδιόριστοι υποχρεούνται να υπηρετήσουν στην για μια πενταετία.

Το ΦΕΚ

Μόνιμος διορισμός εκπαιδευτικών, δηλώσεις περιοχών, προσλήψεις αναπληρωτών 2020 • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !
  • express

   europalso

  Enter your email address: