– Τα σχολεία ζητούν από τα υπουργεία και Οικονομικών την απαλλαγή από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο με δεδομένη την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση στα οικονομικά των σχολείων.

– Σχολεία:  Οι διευθυντές ζητούν Κατάργηση των φόρων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή την έναρξη της διάθεσης από την Πέμπτη 15/10/2020 και την ανάγκη προμήθειάς του από τις σχολικές μονάδες, και με δεδομένη την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οικονομικά των , αφού η μείωση της επιχορήγησής τους από το 2010 και μετά ξεπερνά το 50%,

Κ αλ ε ί

τα Υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών, να προχωρήσουν στην άμεση λήψη των παρακάτω μέτρων ώστε να διασφαλιστεί η στοιχειώδης λειτουργία των σχολικών μονάδων:
1. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, ο οποίος ανέρχεται στα 280 € το χιλιόλιτρο, αλλά και του Φ.Π.Α., στο πετρέλαιο θέρμανσης που  προμηθεύονται οι Σχολικές Επιτροπές.
2. Πλήρη κατάργηση του Φ.Π.Α. για όλες τις δαπάνες των Σχολικών Επιτροπών.
3. Σταδιακή αύξηση της οικονομικής επιχορήγησης των σχολικών μονάδων, ώστε σε βάθος τριετίας να επανέλθει στα επίπεδα που ήταν πριν το 2010.