Διενεργήθηκε το 4ο Μαθητικό Συμπόσιο Γυμνασίων Αττικής του Δικτύου  Συνεργαζομένων  Σχολείων ASPnet-UNESCO

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/02/2019 - 14:30 | Author: Newsroom Ipaidia

Η Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων του ΥΠ.ΠΕ.Θ σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και το Pierce-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος διοργάνωσε το 4ο Μαθητικό Συμπόσιο Γυμνασίων Αττικής του Δικτύου Συνεργαζομένων Σχολείων ASPnet-UNESCO, με τίτλο «17 Στόχοι για το μέλλον μας». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το διήμερο 15-16 Φεβρουαρίου 2019 στις εγκαταστάσεις του Pierce.

Την πρώτη ημέρα, οι μαθητές παρουσίασαν το πολύ σημαντικό θέμα των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσα από «καλλιτεχνικές αποτυπώσεις (χορογραφίες, τραγούδια με δικούς τους στίχους, θεατρικά δρώμενα, σκετς) και στη συνέχεια, χωρισμένοι σε Επιτροπές, συζήτησαν για το ρόλο των νέων και τη δημιουργία συνεργασιών προκειμένου να υλοποιηθούν οι 17 Στόχοι που έχουν χρονικό ορίζοντα το 2030. Τη δεύτερη ημέρα των εργασιών, το πόρισμα κάθε Επιτροπής συζητήθηκε σε ολομέλεια κατά την οποία τέθηκε σε ψηφοφορία. Τα εγκεκριμένα πορίσματα θα διαβιβαστούν στην UNESCO από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO.

Γενικός σκοπός των Μαθητικών Συμποσίων είναι η προώθηση και διάδοση των αρχών της UNESCO και των πανανθρώπινων αξιών που πρεσβεύει, με στόχο τη δημιουργία υπεύθυνων, ενεργών πολιτών που θα δραστηριοποιούνται σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο γνωρίζοντας τα δικαιώματά τους και τις υποχρεώσεις τους.

Μετά τη λήξη των εργασιών, μαθητές και εκπαιδευτικοί εξέφρασαν τον ενθουσιασμό και την επιθυμία τους να συμμετάσχουν σε αντίστοιχες διοργανώσεις.

Loading...
  • europalso   ideascentral