Προβλήματα από την “επέλαση” του χιονιά σημειώνονται στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία, όπου σε πολλές ορεινές περιοχές δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία, η θερμοκρασία έπεσε αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν, ισχυροί βοριάδες πνέουν στα πελάγη, ενώ ενώ η κίνηση των οχημάτων, σε μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου, διεξάγεται με αλυσίδες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας Κοζάνης και Φλώρινας, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, ενώ με μια ώρα καθυστέρηση θα ανοίξουν στους δήμους Καστοριάς και Άργους Ορεστικού Καστοριάς. Με καθυστέρηση θα λειτουργήσουν αύριο και ορισμένα σχολεία στο Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

Στο νομό Ημαθίας, η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 76ο έως 98ο χλμ., Βέροιας – χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, από 4,5ο έως 26ο χλμ., Βέροιας – Δασκίου (μέσω Πολυδενδρίου), από 8,1ο έως 43ο χλμ, Νάουσας – Χιονοδρομικού Τριών – Πέντε Πηγαδιών, από 10ο έως 17ο χλμ, Νάουσας – Ροδοχωρίου από 1ο έως 14ο χλμ. και Νάουσας – χιονοδρομικού κέντρου Σελίου, από 10ο έως 17ο χλμ.

Στο νομό Χαλκιδικής, στις εθνικές οδούς Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, από 55ο έως 64ο χλμ. και Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, από 75ο έως 90ο χλμ., στις παλιές εθνικές οδούς Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Χολομώντα) και Θεσσαλονίκης – Αρναίας (μέσω Χολομώντα), στις επαρχιακές οδούς Πολυγύρου – Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά), Βαρβάρας – Ολυμπιάδας και στα οδικά δίκτυα Δάφνης – Καρυών και Καρυών – Αγ. Παύλου, στο Άγιο Όρος.
Επίσης, στο νομό Πέλλας, από και προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρα, μέσω της Κερασιάς, από το 20ο έως 25ο χλμ και μέσω της Άρνισσας, από 9ο έως 25ο χλμ., ενώ στο νομό Πιερίας στην εθνική οδό Κατερίνης-Ελασσόνας, από 30ο έως 44ο χλμ. και Κατερίνης – Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου.

Στη Φλώρινα, λόγω κατολίσθησης, διακόπηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 30ο χλμ, ενώ εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης, διακόπηκε η κίνηση των οχημάτων, στον ίδιο δρόμο, από το 22ο έως το 28χλμ, αλλά για τα οχήματα που κινούνται από Καστοριά προς Φλώρινα. Να σημειωθεί, ότι σ΄ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού Φλώρινας, η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με αλυσίδες, εκτός από τις πεδινές περιοχές του Δήμου Αμυνταίου.

Στο νομό Καστοριάς, χρειάζονται στις επαρχιακές οδούς Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 14ο έως 22ο χλμ., Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από 35ο έως 45ο χλμ και στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο νομού, στο νομό Γρεβενών, στις επαρχιακές οδούς που συνδέουν τα Γρεβενά με την Σαμαρίνα, από 15ο έως 54ο χλμ., με το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, από 13ο έως 45ο χλμ., με το Μέτσοβο, από 20ο – 40ο χλμ., με το Περιβόλι, από 18ο έως 43ο χλμ. και σ΄ολόκληρο το οδικό δίκτυο του δήμου Δεσχάτης.

Στο νομό Τρικάλων, στις εθνικές οδούς Τρικάλων – Ιωαννίνων, από 28ο (θέση Μουργκάνι) έως 62ο χλμ. (Δ.Δ. Μαλακασίου), Μουργκανίου – Γρεβενών, από 1ο έως 30ο χλμ (Δ.Δ. Αγιόφυλλου), Τρικάλων – Άρτας, από 34οχλμ, (θέση Κακόρεμα Δ.Δ. Ελάτης), έως 75ο χλμ, (γέφυρα Αλεξίου), στις επαρχιακές οδούς, Πύλης – Μεσοχώρας, από 22ο χλμ (θέση Ισιώματα Δ.Δ. Στουρναρείκων), έως το 55ο χλμ (Δ.Δ. Μεσοχώρας), Καλαμπάκας – Ασπροποτάμου, από 33ο χλμ (Δ.Δ. Καστανιάς) έως 68ο χλμ (Δ.Δ. Χαλικίου), του Δήμου Καλαμπάκας, των Δ.Ε. Χαλικίου, Ανθούσας, Κατάφυτου, Καλλιρόης, Στεφανίου, Κρανιάς, Δολιατών, Πολυθέας και Μηλιάς και το επαρχιακό ορεινό δίκτυο Δήμου Πύλης.

Στο νομό Καρδίτσας, στις επαρχιακές οδούς, Καρδίτσας – Άρτας, από 13ο έως 61ο χλμ (θέση Τύμπανος), Καρδίτσας – Φράγματος Ν. Πλαστήρα (μέσω Μοσχάτου), από 16ο χλμ., Μουζακίου – Λίμνης Πλαστήρα, από 8ο έως 13ο χλμ.,Μουζακίου – Στεφανιάδας, από 10ο έως 22ο χλμ (θέση Αγ. Νικόλαος), Μητρόπολης – Μορφοβουνίου – Φράγματος Πλαστήρα (μέσω Νεοχωρίου), από 21ο έως 42ο χλμ., Κέδρου – Ρεντίνας – Καρπενησίου, από 46ο έως 62ο χλμ. (θέση Ζαχαράκη), Καρδίτσας Μητρόπολης – Διασταύρωση Μεσενικόλα –Ιερά Μονή Κορώνης –Τσαρδακίου, από 16ο χλμ.
Στο νομό Λάρισας, στις επαρχιακές οδούς Γόννων – Καλλιπεύκης, από 14ο έως 24ο χλμ. και Καλλιπεύκης – Π. Παντελεήμονα, από 1ο έως 10ο χλμ, ενώ στο νομό Μαγνησίας, στους δρόμους που συνδέουν το Βόλο με τη Ζαγορά, από Άνω Κλάδο, από 17ο έως 44 χλμ και από Κάτω Κλάδος, από 47ο έως 67ο χλμ.

Τέλος, στο νομό Θεσσαλονίκης, που χιόνιζε πυκνά μέχρι το μεσημέρι, κλειστή, λόγω παγετού, είναι η επαρχιακή οδός Χορτιάτη – Αγ.Βασιλείου (διασταύρωση Αγ. Βασιλείου), ενώ στο Κιλκίς, από την χθεσινή βροχόπτωση και την υπερχείλιση του Γαλλικού ποταμού, διακόπηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Μανδρών-Γαλλικού

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ