Αυτόνομο τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων ζητά ο κ. Κέλλας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/11/2019 - 12:38 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

«Λόγω του ασυνάρτητου και αλλόκοτου σχεδίου συγχωνεύσεων των με τα , της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι φοιτητές των Τμημάτων Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Θεσσαλίας δεν έχουν τη δυνατότητα απόκτησης πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών, όπως οι συμφοιτητές τους στα υπόλοιπα πανεπιστήμια».

Για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας, ο αν. γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, κατέθεσε ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, με την οποία ζητά τη δημιουργία αυτόνομου Τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και την επαναλειτουργία του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, κατά τα πρότυπα ένταξης των αντίστοιχων Τμημάτων ΤΕΙ σε άλλα Πανεπιστήμια.

Ο Λαρισαίος πολιτικός στην ερώτησή του αναφέρει:

«Με τον Ν. 4526, η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε σε συγχώνευση των ΤΕΙ με τα ΑΕΙ, με ένα ασυνάρτητο και αλλόκοτο σχέδιο, που στερούνταν κάθε προοπτικής εμβάθυνσης της ακαδημαϊκής έρευνας και σύνδεσής της με την αγορά εργασίας, χωρίς αξιολόγηση των Ιδρυμάτων και μελέτη βιωσιμότητας για τα νέα σχήματα. Μεταξύ των “θυμάτων” αυτού του ασυνάρτητου σχεδίου, οι φοιτητές των Τμημάτων Ιατρικών Εργαστηρίων και Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Οι φοιτητές και των δύο Τμημάτων, μάλιστα, δεν έτυχαν ισότιμης μεταχείρισης με τους φοιτητές ανάλογων Τμημάτων άλλων Ιδρυμάτων.

Και τούτο γιατί, από την κατάργηση των ΤΕΙ το 2019, δημιουργήθηκαν πανεπιστημιακά Τμήματα Τουρισμού στα νέα Πανεπιστήμια, όπως στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στο Διεθνές Θεσσαλονίκης, στο Ελληνικό Μεσογειακό Ηρακλείου, στο Πανεπιστήμιο Πάτρας και στο Ιόνιο, ενώ τα Τμήματα Ιατρικών Εργαστηρίων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης μετεξελίχθηκαν σε Τμήματα Βιοϊατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ως αποτέλεσμα του ασυνάρτητου σχεδίου συγχωνεύσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι φοιτητές των Τμημάτων Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Θεσσαλίας δεν έχουν τη δυνατότητα απόκτησης πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών, όπως οι συμφοιτητές τους στα υπόλοιπα πανεπιστήμια».

Κατόπιν των ανωτέρω ο Χρήστος Κέλλας ρωτά την υπουργό Παιδείας εάν είναι στις προθέσεις της να εξετάσει τη δυνατότητα δημιουργίας αυτόνομου Τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων (ή εναλλακτικά τη δημιουργία κατεύθυνσης προχωρημένου εξαμήνου Τουριστικών Επιχειρήσεων, που θα εντάσσεται στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και θα αναγράφεται στο αναγνωριστικό του τίτλου πτυχίου) και επαναλειτουργίας του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, κατά τα πρότυπα ένταξης των αντίστοιχων Τμημάτων ΤΕΙ στα Πανεπιστήμια, που προανέφερε.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: