Παιδικές φωνές πλημμύρισαν τους διαδρόμους του Κοινοβουλίου χθες. Δεν επρόκειτο για μαθητές στο πλαίσιο σχολικών επισκέψεων αλλά για περίπου 70 προσφυγόπουλα που βρέθηκαν ασυνόδευτα μακριά από τις εστίες και τις πατρίδες τους.Για τα παιδιά αυτά είχε διοργανωθεί ειδική εκδήλωση με πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων, την αρωγή του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής και τη συνεργασία της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής. Τα προσφυγόπουλα παρακολούθησαν την ταινία Το αγόρι και ο κόσμος του βραζιλιάνου σκηνοθέτη Αλέ Αμπρέου, στόλισαν το Δέντρο των Ευχών όπου έγραψαν και κρέμασαν τις δικές τους ευχές και επιθυμίες.
Μετά το μεσημεριανό φαγητό επισκέφθηκαν τον βρεφονηπιακό σταθμό της Βουλής και ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους. Η επίσκεψή τους ολοκληρώθηκε με περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με τρενάκι. Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης προέτρεψε τα παιδιά να αγωνιστούν σε όλη τους τη ζωή για ειρήνη, εναντίον αυτών οι οποίοι κάνουν πολέμους, επεμβάσεις, διαμορφώνουν συνθήκες για εμφύλιες συρράξεις και γεμίζουν πόνο τους λαούς .
Μαζί με τον Πρόεδρο της Βουλής στην υποδοχή των παιδιών παρέστησαν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, οι αντιπρόεδροι του Κοινοβουλίου Τάσος Κουράκης, Τασία Χριστοδουλοποολου και Νικήτας Κακλαμάνης και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος.
ΤΑ ΝΕΑ