– Σε δύο προσαγωγές προχώρησε η Aστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι στο Αριστοτέλειο .

Πιο συγκεκριμένα, μετά την εξέτασή τους αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψε κάτι μεμπτό σε βάρος τους.

Με αφορμή τις δύο προσαγωγές, φοιτητές προχώρησαν σε ολιγόλεπτη παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, κάλεσμα για συγκέντρωση στην πλατεία Καμάρας απευθύνουν φοιτητικοί σύλλογοι για τις 7 το απόγευμα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο Πανεπιστήμιο, αλλά και στον απόηχο των σημερινών επεισοδίων, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε ένας φοιτητής και διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., κατά τα ίδια επεισόδια τραυματίστηκε κι ένας αστυνομικός που μεταφέρθηκε για την παροχή των πρώτων βοηθειών στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Η ανακοίνωση του Ιπποκράτειου για τον φοιτητή που τραυματίστηκε στα επεισόδια

Ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση του φοιτητή που τραυματίστηκε σήμερα κατά τα επεισόδια στο ΑΠΘ, εξέδωσε το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, έγιναν ράμματα στον 20χρονο στο σαγόνι, καθώς έφερε θλαστικό τραύμα.

Παράλληλα σημειώνεται πως η ακοή του δεν υπέστη κάποια βλάβη.

Σύμφωνα με το Ιπποκράτειο, ο 20χρονος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο αφού του έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο φοιτητής είχε στο κάτω χείλος του ένα σκουλαρίκι τύπου piercing, το οποίο χτυπήθηκε τη στιγμή της έντασης.

Η ανακοίνωση του Ιπποκράτειου αναφέρει:

Την Πέμπτη 26 Μαίου και ώρα 13:00μμ, 20χρονος πολίτης διεκομίσθη μέσω του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, έπειτα από αναφερόμενα επεισόδια στον προαύλιο χώρο του ΑΠΘ.Έφερε θλαστικό τραύμα πώγωνος και αιτιώμενος άλγος στο δεξιό αυτί, εμβοές και ζάλη.

Έγινε εκτίμηση από ΩΡΛ και συρραφή του θλαστικού τραύματος καθώς και ακουόγραμμα από το οποίο δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα. Ακολούθησε οδοντιατρική εκτίμηση κατά την οποία δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα, αλλά προληπτικά συνεστήθη διενέργεια πανοραμικής ακτινογραφίας και γναθοχειρουργική εκτίμηση από το Γ.Ν Παπανικολάου. Τέλος, εκτιμήθηκε από τους Νευροχειρουργούς,έγινε και αξονική εγκεφάλου, από όπου δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα.

Εξήλθε απο το νοσοκομείο με οδηγίες και αντιβιωτική αγωγή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ, thestival