Τη διενέργεια εντατικότερων ελέγχων στην ανάδοχο εταιρεία σίτισης σχετικά με την τήρηση των κανόνων υγιεινής στην Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη του γνωστοποίησε η διεύθυνση του νομικού προσώπου, με αφορμή σχετικές καταγγελίες από την πλευρά φοιτητικών παρατάξεων.

«Έπειτα από άμεσο έλεγχο μετά την γνωστοποίηση του περιστατικού, ο φάκελος φαίνεται ικανοποιητικά συμπληρωμένος. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν εντατικότερα και ήδη ζητούνται οι διορθωτικές ενέργειες του αναδόχου και θα καταλογιστούν ευθύνες, εφόσον διαπιστωθούν», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΦΛ ΑΠΘ, μετά από βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από φοιτητική παράταξη, το οποίο απεικονίζει αρουραίο που οι φοιτητές υποστηρίζουν πως κινείται σε χώρους της κουζίνας της φοιτητικής λέσχης.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως η Λέσχη «ελέγχεται από διάφορους κρατικούς φορείς όπως Διεύθυνση Υγείας (πρόσφατος έλεγχος 2.3.2022), ΕΦΕΤ (πρόσφατος έλεγχος 27.1.2022)», ενώ «εντός της Π.Φ. Λέσχης λειτουργεί επιτροπή ελέγχου ποιότητας με αντικείμενο τον δειγματοληπτικό έλεγχο στις παραλαβές τροφίμων καθώς και στις διαδικασίες παραγωγής και στο HACCP της αναδόχου εταιρείας».

Στο μεταξύ, φοιτητικές παρατάξεις πραγματοποίησαν και σήμερα κινητοποίηση στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, διεκδικώντας να μην αποκλείονται από τη σίτιση όσοι δεν πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια και δεν διαθέτουν τη σχετική κάρτα σίτισης, αλλά η πρόσβαση να είναι ελεύθερη για όλους με την επίδειξη του φοιτητικού πάσο. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, φοιτητές πέρασαν μέσα στην κουζίνα της φοιτητικής λέσχης και ανέλαβαν τη διανομή του φαγητού, χωρίς να ζητούν την επίδειξη κάρτας σίτισης.

Από την ΠΦΛ ΑΠΘ διευκρινίζεται πως χιλιάδες μερίδες φαγητού διανέμονται καθημερινά «σε όλους τους φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι το δικαιούνται βάσει των οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων» και «οι φοιτητές οφείλουν να επιδεικνύουν, όπως γινότανε πάντοτε, κατά την είσοδό τους στη ΠΦΛ, τη φοιτητική τους κάρτα σίτισης».