Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ «ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ»:

Στηρίζουμε την επιστολή του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων, (ΠΕΣΥΘ), προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, μέσα από την οποία αναδεικνύονται τα δίκαια αιτήματα για:

● Χαρτογράφηση και επικαιροποίηση όλων των οργανικών θέσεων όλων των κλάδων με διαφανείς διαδικασίες, με «πυξίδα» το myschool, καθώς έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο σε αρκετές Διευθύνσεις, να ζητούνται δυσανάλογα λίγοι εκπαιδευτικοί για τα μαθήματα των ειδικοτήτων.
● Να ιδρυθούν άμεσα ΟΛΕΣ οι οργανικές θέσεις που ανταποκρίνονται στα πραγματικά κενά ΟΛΩΝ των σχολικών μονάδων της επικράτειας. Υψηλού επιπέδου ποιότητα στην πολύπαθη εκπαίδευση, την οποία υπηρετούμε με συνέπεια, αγάπη και γνώση για πάρα πολλά χρόνια.
● Συμπληρωματικούς διορισμούς αμέσως μετά τη σύσταση των οργανικών κενών σε όλους τους κλάδους που αδικήθηκαν λόγω της μη έγκαιρης σύστασης οργανικών θέσεων.

Επισημαίνουμε ότι στα δημοτικά σχολεία της Λήμνου δεν έχει διοριστεί για το σχολικό έτος 2022-2023 ούτε ένας εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής, τη στιγμή που σύμφωνα με τα ωρολόγια προγράμματα των δημοτικών σχολείων χρειάζονται δύο (2) εκπαιδευτικοί Θεατρικής Αγωγής για να διδάξουν το αντίστοιχο μάθημα, ενώ υποχρεώνονται οι δάσκαλοι (ΠΕ 70), να διδάξουν αυτό το μάθημα στο οποίο δεν έχουν εξειδικευτεί, προκειμένου το Υπουργείο Παιδείας να εμφανίσει ότι «δεν υπάρχουν κενά».
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, τη Διεύθυνση Π.Ε. Λέσβου, για τα δημοτικά σχολεία της Λήμνου:
Τη σύσταση δύο (2) οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών ειδικότητας στη Θεατρική Αγωγή.
Τον άμεσο διορισμό δύο (2) αναπληρωτών εκπαιδευτικών Θεατρικής Αγωγής για τη Λήμνο (Β΄ Λέσβου).

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ