Μετά το «χτύπημα» του Εγκέλαδου, ήρθε και άλλο «χτύπημα» για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Δεν έχουν πληρωθεί ακόμη για τους μήνες Φερβουάριο και Μάρτιο, επειδή δεν…
συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο του Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο, για τη συλλογή ερευνητικών εμπειρικών και ποιοτικών δεδομένων που αφορούν τη διδακτέα ύλη, πρέπει να κατατίθεται από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στο τέλος κάθε μήνα, ως προϋπόθεση για την καταβολή της μισθοδοσίας τους.

Εξαιτίας του ερωτηματολογίου, οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με δύο διαφορετικά προγράμματα του ΕΣΠΑ -σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης- αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, καθώς κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν και τα έξοδα από την καταστροφή σπιτιών ή οικοσκευής.

Οι εκπαιδευτικοί του νομού πραγματοποιούν από σήμερα τριήμερη απεργία, ζητώντας άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, απόσυρση του ερωτηματολογίου, καθώς και μέτρα ενίσχυσης για τους σεισμόπληκτους εκπαιδευτικούς τους νησιού.

thestival.gr