Απεργούν την άλλη εβδομάδα οι υπάλληλοι του Υπ. Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/06/2015 - 18:51 | Author: Newsroom Ipaidia

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΥΠ

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα για να εκτιμήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις υπηρεσίες της διοίκησης της εκπαίδευσης και τις απαντήσεις τις πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου σε αυτήν.

Το Δ.Σ. διαπίστωσε ομόφωνα ότι ο διάλογος που υποτίθεται ότι εξελίσσεται επί 4 μήνες για όλα τα ανοιχτά θέματα, υπήρξε από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας προσχηματικός, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία επί της ουσίας απάντηση, ούτε, πολύ περισσότερο, η ανάληψη οποιασδήποτε δέσμευσης προς την κατεύθυνση της επίλυσης βασικών προβλημάτων του κλάδου, τα οποία, αντίθετα, έχουν αυξηθεί και επιδεινωθεί. Για τους παραπάνω λόγους, το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Υ.Π. ομόφωνα αποφάσισε:

Την εκκίνηση αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων με τη λήξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με 48ωρη προειδοποιητική κινητοποίηση για όλο το χώρο της Διοίκησης της Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα,
την Πέμπτη 25 Ιουνίου, 24ωρη απεργία στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου και 3ωρη στάση εργασίας για τις Περιφερειακές Υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους φορείς μας,
και την Παρασκευή 26 Ιουνίου, 24ωρη απεργία στις Περιφερειακές Υπηρεσίες και 3ωρη στάση εργασίας στην Κεντρική Υπηρεσία και τους εποπτευόμενους φορείς μας.

Την ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων και της κοινής γνώμης για τα προβλήματα της Διοίκησης της Εκπαίδευσης που είναι και προβλήματα της Εκπαίδευσης συνολικά, τα οποία εξελίσσονται με άσχημο τρόπο και τα οποία θα λάβουν εκρηκτικό χαρακτήρα στο επόμενο διάστημα.

Την έκδοση οδηγίας προς όλους τους συναδέλφους μας για την πιστή τήρηση του υποχρεωτικού ωραρίου τους και μόνον αυτού, σε όλες τις Υπηρεσίες μας.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία να πάψει να μας αντιμετωπίζει ως εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας, βασιζόμενη στο φιλότιμο που επιδεικνύουμε όλα αυτά τα χρόνια, μαζί και με πολλούς αποσπασμένους εκπαιδευτικούς, με 12ωρα και Σαββατοκύριακα εργασίας.

Την καλούμε, να ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά με τα τεράστια προβλήματα της Διοίκησης, που είναι και προβλήματα της Εκπαίδευσης, να ανταποκριθεί σε ένα ειλικρινή διάλογο και να μας δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα για την επίλυσή τους.

Η ανοχή και η υπομονή των εργαζόμενων στη διοίκηση της εκπαίδευσης έχει πια εξαντληθεί από τις εκδηλώσεις ανέξοδης συμπάθειας, τις υποσχέσεις του τίποτα και τις θεαματικές παλινωδίες όλων των πολιτικών ηγεσιών διαχρονικά, περιλαμβανομένης και της σημερινής.

Απαιτούμε:

1. Στελέχωση όλων των διοικητικών υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας με μόνιμο διοικητικό προσωπικό με πρώτο βήμα την άμεση ολοκλήρωση των εκκρεμών μετατάξεων εκπαιδευτικών.
2. Αυτόνομο Οργανισμό του Υπουργείου Παιδείας, με Οργανισμό για τις Περιφερειακές Υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους φορείς του.
3. Απόσυρση από το άρθρο 71 του Πολυνομοσχεδίου της διάταξης που αφορά το καθεστώς απόσπασης των διοικητικών υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας που παραβιάζει τις διατάξεις του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.

Loading...


  • europalso   ideascentral