ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ – Απάντηση στο .

Με έκπληξη παρατηρούμε τις τελευταίες μέρες διάφορους μεμονωμένους μεσσίες να  προσπαθούν ευκαιριακά και με εγωκεντρικό χαρακτήρα να έλθουν στο επίκεντρο της ενημέρωσης έχοντας ως προμετωπίδα το -κατά τα αλλά κοσμικό- νησί της Σαντορίνης.
Συνάδελφοι, λοιπόν, που είτε πέρασαν παλαιότερα από τη Σαντορίνη, ή που ενδεχομένως να μην έχουν καν υπηρετήσει ποτέ στο συγκεκριμένο νησί, ερήμην του Συλλόγου Θήρας και Γύρω Νήσων που είναι το κατεξοχήν εκλεγμένο θεσμικό όργανο, ανέλαβαν να κοινοποιήσουν ένα έγγραφο του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας που αφορά την επικείμενη στέγαση των εκπαιδευτικών τη νέα σχολική χρόνια.
Προφανώς και ο σύλλογος ήταν ενήμερος για το εν λόγω έγγραφο και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις δημοτικές αρχές, όμως χωρίς τυμπανοκρουσίες παλεύει να φθάσει στην εφαρμογή της συγκεκριμένης πρότασης που προς το παρόν τέτοια παραμένει.
Συγκεκριμένα, η εν λόγω πρόταση έχει περάσει από το Δ.Σ. Θήρας στις 12/7/2019. Ωστόσο έως τις αρχές Σεπτέμβρη που θα βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με τα ίδια προβλήματα, μεσολαβεί η έγκριση του αναφερόμενου κονδυλίου (ύψους 75.000€ που θα αφορά την εξυπηρέτηση – διευκόλυνση όλων των συναδέλφων αναπληρωτών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης μέσω της κάλυψης των εξόδων προσωρινής διαμονής) από 3 οικονομικές επιτροπές, οι οποίες έχουν προς το παρόν προγραμματιστεί ως τις 20 Αυγούστου 2018.

Στη συνέχεια αν και εφόσον εγκριθεί εγκαίρως,
περνάμε στο πρακτικό κομμάτι που είναι η εξεύρεση διαθέσιμων καταλυμάτων στις αρχές Σεπτέμβρη εν μέσω αυξημένης τουριστικής κίνησης, οι οποίες θα μισθωθούν από το πολυαναμενόμενο εγκεκριμένο κονδύλιο.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Θήρας και Γύρω Νήσων αγωνίζεται εδώ και χρόνια να υπερασπιστεί και να δώσει λύσεις σε θέματα που αφορούν όλους τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές.
Στη προσπάθεια αυτή επιλέγουμε να ενημερώνουμε τον κόσμο για τις εξελίξεις όταν αυτές είναι βάσιμες, τεκμηριωμένες, σαφείς και σε καμία περίπτωση βεβιασμένες. Λυπούμαστε, ωστόσο, και δεν μπορούμε να μην παρέμβουμε όταν παρατηρούνται ελλιπείς,, όπως «έχει προβλεφθεί κονδύλι» ή «δωρεάν φιλοξενία για τους αναπληρωτές στη Σαντορίνη ενόψει των δηλώσεων, η πληροφορία αυτή είναι πολύ σημαντική για όσους φοβούνται το συγκεκριμένο νησί», οι οποίες ελλοχεύουν τον κίνδυνο της παραπληροφόρησης των συναδέλφων.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες καταλαβαίνουμε πως προσπαθείτε να δώσετε λύση στα προβλήματα που ταλανίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα. Αδυνατούμε όμως να συνειδητοποιήσουμε πως αυτό μπορεί να γίνει μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, μακριά από τις κοιτίδες αποφάσεων που δεν είναι άλλες από τους εκάστοτε εκλεγμένους τοπικούς συλλόγους.

Τέτοιου είδους παρεμβάσεις- δηλώσεις για θέματα στα οποία είστε ελλιπώς ενημερωμένοι αποτελούν τροχοπέδη στις προσπάθειες των αρμόδιων θεσμικών οργάνων και παραπέμπουν μόνο στη δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων. Επειδή το ζήτημα είναι  πολυσύνθετο και πολυδιάστατο και δημιουργείται σύγχυση, σας παρακαλούμε να είστε πιο προσεκτικοί και πιο φειδωλοί στις δημοσιεύσεις σας.