"Αντιδημοκρατική και απαξιωτική η στάση της Διοίκησης στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Β/θμιας Δυτ. Θεσσαλονίκης"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/03/2019 - 19:45 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας 18-3, στο θέμα σχετικά με τον υπολογισμό των κενών και πλεονασμάτων πληροφορηθήκαμε πως στις 13-3, τη μέρα δηλαδή  που το ΠΥΣΔΕ είχε πάρει απόφαση για αναβολή του θέματος, η διοίκηση προχώρησε στην αποστολή στην Περιφερειακή διεύθυνση (καταχώρηση στο πληροφοριακό σύστημα) των κενών και πλεονασμάτων με δική της ευθύνη και αντίθετα με την απόφαση  του ΠΥΣΔΕ!

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συνεργαζόμενοι

Με μια  πρωτοφανή μεθόδευση η διοίκηση παρέκαμψε το ΠΥΣΔΕ, αγνόησε την εκφρασμένη θέληση του υπηρεσιακού συμβουλίου και του κλάδου και  καταχώρησε τα στοιχεία! Η αναφορά από μέρους της διοίκησης πως τα στοιχεία  εστάλησαν με δική της ευθύνη και  με την επισήμανση πως δεν έχουν επικυρωθεί από το ΠΥΣΔΕ, δεν αναιρεί την ουσία της πράξης της με την οποία ακύρωσε το ίδιο το ΠΥΣΔΕ και τις αποφάσεις του. Δεν μπορεί να αποκρύψει την τυφλή  υπακοή  της στις εντολές του υπουργείου, ακόμα και στις παράλογες διά γυμνού οφθαλμού. Για μια φορά ακόμη απέδειξε  ότι είναι απέναντι από τα δίκαια αιτήματα του κλάδου. Η διοίκηση, όχι μόνο υπεραμύνθηκε της πράξης της, αλλά ζητούσε από το ΠΥΣΔΕ να επικυρώσει εκ των υστέρων τους πίνακες Γ που είχε ήδη η ίδια επικυρώσει και αποστείλει στην ΠΔΕ θέλοντας να αποσπάσει τη συναίνεση του ΠΥΣΔΕ!

 

Καταγγείλαμε την αντιδημοκρατική και απαξιωτική για τη λειτουργία του ΠΥΣΔΕ  στάση της διοίκησης. Είναι εμπαιγμός να καλείται το ΠΥΣΔΕ να επικυρώσει την αυθαίρετη απόφαση της διοίκησης, να αναιρέσει ουσιαστικά τον “εαυτό” του και να δεχθεί το ρόλο του διακοσμητικού  οργάνου και της τυφλής εφαρμογής της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής. Ζητήσαμε  από το ΠΥΣΔΕ να μην επικυρώσει μια πράξη που ουσιαστικά το ακυρώνει και απαξιώνει τις αποφάσεις του. Να αναλάβει η διοίκηση την ευθύνη  της πράξης της και τα μέλη του ΠΥΣΔΕ να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση και να μη νομιμοποιήσουν μια απόφαση – παρωδία για επικύρωση εκ των υστέρων των πινάκων που είχαν ήδη σταλεί.

Επιμείναμε να τοποθετηθούν για το ζήτημα αυτό όλα τα μέλη του ΠΥΣΔΕ. Ο αιρετός της ΔΑΚΕ πρότεινε να θεωρήσει το ΠΥΣΔΕ πως η αποστολή στοιχείων  δεν ισχύει και να προχωρήσει κανονικά στη διαδικασία! Με την πρόταση αυτή συντάχθηκαν και τα διορισμένα μέλη. Με την πρότασή του νομιμοποίησε την αυθαιρεσία και αντιδημοκρατική στάση της διοίκησης.  Συνέβαλε  στην  επικύρωση κενών και πλεονασμάτων κομμένων και ραμμένων στα μέτρα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, απέδειξε ότι η δήλωσή του πως θα καταψηφίσει τους πίνακες έγινε για το θεαθήναι

 

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, δηλώσαμε πως δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε μια απόφαση- παρωδία και αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση.

 

Η όλη μεθόδευση είναι το αποτέλεσμα της προώθησης των αντιεκπαιδευτικών επιλογών της κυβέρνησης από το ΠΥΣΔΕ και της συναίνεσης της πλειοψηφίας των  μελών του ΠΥΣΔΕ στην εφαρμογή τους. Στο ΠΥΣΔΕ έχει διαμορφωθεί μια πλειοψηφία, Διευθυντής, διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ και ο αιρετός της ΔΑΚΕ, με σκοπό να αποκλείσουν κάθε διαφορετική άποψη και πρόταση που προωθεί στο ΠΥΣΔΕ τα αιτήματα και τις θέσεις του κλάδου!

 

Η διοίκηση άμεσα να δημοσιοποιήσει και να αναρτήσει στην ιστοσελίδα της τους πίνακες με τα κενά πλεονάσματα που καταχώρησε στο σύστημα για να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και να μπορούν να ελέγξουν τα στοιχεία.

 

Συναδέλφισσες\οι

 

Υπουργείο και διοίκηση μας εμπαίζουν και δεν είναι η πρώτη φορά! Προχωρούν σε μια προσχηματική διαδικασία προκειμένου να  ελαχιστοποιήσουν τα κενά για τις μεταθέσεις και να αυξήσουν τη δεξαμενή των «πλεοναζόντων». Η απάντηση στην  αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε – ΟΟΣΑ δεν είναι άλλη από τους ενωτικούς, μαζικούς, ταξικούς,

πανεκπαιδευτικούς αγώνες.

 

Loading...
  • europalso   ideascentral