ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ – ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ

ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ – ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ

ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ 1 ΜΑΙΟΥ ΠΟΙΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ

Από την 1η Μαΐου θα λαβουν το επιδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που κυμαίνεται από 35-150 ευρώ, οι δικαιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 465).
Το επιδομα θα αποδίδεται μετά από βεβαίωση των προϊσταμένων στους δικαιούχους μόνιμους υπαλλήλους και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. ως εξής:

Κατηγορία Α΄ σε 150 ευρώ.
Κατηγορία Β΄ σε 70 ευρώ.
Κατηγορία Γ΄ σε 35 ευρώ.
Στην κατηγορία Α΄ που θα λαμβάνουν 150 ευρώ μηνιαίως, περιλαμβάνεται το προσωπικό νοσηλευτικής υπηρεσίας, εργαστηρίων και καθαριότητας, οι απασχολούμενοι αποκλειστικά σε ακτινολογικούς θαλάμους και εμφανίσεις, οι οδηγοί και βοηθοί ασθενοφόρων-διασώστες και οι συντηρητές πειραματόζωων των Νοσοκομείων, των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας της Χώρας, του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), των Κέντρων Υγείας, των Κέντρων Ψυχικής Υγείας, των Αγροτικών Ιατρείων καθώς και οι Θαλαμηπόλοι Ψυχιατρικών Νοσοκομείων.
Οι απασχολούμενοι στην Α’ Ζώνη του Εθνικού Κέντρου Ερευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (Ε.Ε.Α.Ε.).
Επίσης το προσωπικό που απασχολείται στη συγκομιδή και αποκομιδή, μεταφορά, διαλογή, επιστασία, καταστροφή απορριμμάτων σε συνεργεία συντήρησης και επισκευής των μέσων καθαριότητας και με το πλύσιμο αυτών, καθώς και οι οδοκαθαριστές, οι εργάτες αφοδευτηρίων, οι χειριστές μηχανικών σαρώθρων, οι εργάτες ταφής και εκταφής νεκρών, οι καθαριστές οστών, οι εργάτες και τεχνίτες ασφαλτόστρωσης, οι τοποθετητές μαρμάρων και πλακών, οι κατεργαστές και κόπτες μαρμάρων, οι σφαγείς και εκδορείς ζώων και πτηνών, οι εναερίτες ηλεκτρολόγοι, οι εργάτες και τεχνίτες αποχέτευσης, οι οδηγοί ανοιχτών φορτηγών και βαρέων φορτηγών μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και λεωφορείων και οι χειριστές μηχανημάτων έργου. Τέλος το προσωπικό των σωφρονιστικών και αναμορφωτικών καταστημάτων καθώς και οι οδηγοί ειδικών οχημάτων μεταφοράς πυρομαχικών και ειδικών εύφλεκτων καυσίμων.
Στην κατηγορία Γ’ (35 ευρώ) περιλαμβάνονται οι απασχολούμενοι στη Γ΄ Ζώνη του Εθνικού Κέντρου Ερευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (Ε.Ε.Α.Ε.). Το προσωπικό της Υπηρεσίας Εκτύπωσης Εντύπων και Αξιών του Δημοσίου (Υ.Ε.Ε.Α.Δ.) και το προσωπικό του Εθνικού Τυπογραφείου που απασχολούνται αποκλειστικά με τυπογραφικές εργασίες, καθώς και το προσωπικό των Τμημάτων Φωτοστοιχειοθεσίας και Τυπογραφικής Διαμόρφωσης των Ηλεκτρονικών και Εντύπων Εκδόσεων και Εκτύπωσης και Βιβλιοδετικών Εργασιών της Διεύθυνσης Στατιστικής Πληροφόρησης και Εκδόσεων της πρώην ΓΓ Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος. Το προσωπικό των Τυπογραφείων του ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ, που απασχολείται με τυπογραφικές εργασίες.
Κλίμακα Β’
Οι εργαζόμενοι που δικαιούνται τα 70 ευρώ
Στην κατηγορία Β΄ (70 ευρώ) περιλαμβάνονται: Το προσωπικό που εργάζεται στην εστίαση και στον ιματισμό των Νοσοκομείων, των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας της Χώρας, του Εθνικού Κέντρου Aμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), των Κέντρων Υγείας, των Κέντρων Ψυχικής Υγείας, των Ν.Π.Δ.Δ. του Τομέα Πρόνοιας και των Αγροτικών Ιατρείων. Οι απασχολούμενοι στη Β΄ Ζώνη του Εθνικού Κέντρου «Δημόκριτος» και της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας. Το προσωπικό στα εργαστήρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας και Περιγραφικής Ανατομικής των Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών. Οι χημικοί, βοηθοί χημικοί, και αναλυτές που απασχολούνται αποκλειστικά σε εργαστήρια. Οι εργαζόμενοι στην πίστα αερολιμένων. Οι ηλεκτρονικοί και τεχνίτες αεροσκαφών, οι Μηχανολόγοι, οι Ηλεκτρολόγοι που απασχολούνται στους Ναύσταθμους, στο Στρατηγείο Διοικήσεως Ανατολικής Μεσογείου (ΣΔΑΜ), στη Διοίκηση Ελικοπτέρων (ΔΕΝ) και σε συνεργεία των εγκαταστάσεων του ΠΝ. Οι ειδικευμένοι εργάτες λιμένων, οι εργάτες υποβρύχιων φραγμάτων, οι μανουβραδόροι και οι ναυτεργάτες των Ναυστάθμων, λιμενικών εγκαταστάσεων και πλοίων. Οι τεχνολόγοι μηχανικοί ΑΦ ΕΠ, οι τεχνικοί ΑΦ?ΕΠ και οι χημικοί μεταλλουργοί του ΓΕΑ.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !