Άνοιγμα σχολείων: «Ναι» των ειδικών παρά τα αυξημένα κρούσματα

Άνοιγμα σχολείων: «Ναι» των ειδικών παρά τα αυξημένα κρούσματα

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Μπορεί τα κρούσματα να έχουν αυξηθεί, ωστόσο  οι ειδικοί επιμένουν πώς τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν και πάλι μετά τις γιορτές. Δείτε στο ipaidia.gr τι είπαν οι ειδικοί στην ΕΡΤ.

Άνοιγμα σχολείων: Θετικοί οι ειδικοί στο άνοιγμα

Η μικρή αύξηση των κρουσμάτων «δεν επιτρέπει σαφή εικόνα περί αποκλιμάκωσης που σημαίνει ότι δεν τηρούνται όσο θα έπρεπε τα μέτρα», ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής φαρμακολογίας ΔΠΘ Βαγγέλης Μανωλόπουλος. Από την πλευρά του ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος, τόνισε ότι ακόμα και οι πιο επιφυλακτικοί συνηγορούν ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία.

Η εικόνα στους δρόμους δεν είναι τόσο αισιόδοξη, πρόσθεσε εκτιμώντας ότι θα περάσουν  εβδομάδες μέχρι να επανεκτιμηθεί η κατάσταση και στα νοσοκομεία.

Τα πράγματα πήγαιναν καλά, «αλλά μας σταμάτησαν οι γιορτές χωρίς πάντως τα παρατράγουδα που φοβόμασταν», παρατήρησε ο Χαράλαμπος Γώγος και τόνισε ότι πρέπει να περάσουν δύο εβδομάδες για να αποσαφηνιστεί η κατάσταση.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ανέφερε ότι είμαστε πολύ θετικοί με δεδομένο ότι και οι πιο επιφυλακτικοί θέλουν επιστροφή από την τηλεκπαίδευση που «μπαλώνει και δεν λύνει προβλήματα».

Στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα δεν είναι καλά και παραμένει η ανησυχία για τις ΜΕΘ, πρόσθεσε ο κ. Γώγος.

Αναφορικά με τη μετάλλαξη του ιού , διευκρίνισε ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί η βρετανική προειδοποίηση ότι είναι πιο μεταδοτικός.

Παιδαγωγικά ζητήματα από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Τράπεζα θεμάτων, εξεταστέα ύλη, αξιολόγηση

Εξαδάκτυλος για άνοιγμα σχολείων: Πρόωρο το άνοιγμα – Τι είπε για τη μετάδοση στις τάξεις

Επίδομα Παιδιού: Σήμερα οι πληρωμές – Προθεσμίες ΝΕΩΝ αιτήσεων

Πανελλήνιες 2021: Δείτε ΕΔΩ όλες τις αλλαγές

«Υπήρχε από τον Σεπτέμβριο και  δεδομένου ότι έχουμε επαφές με τη Βρετανία μπορεί να έχει έρθει στην Ελλάδα», ανέφερε, καθησυχάζοντας πάντως για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου:

Δέκα μεταλλάξεις συνιστούν «απειροελάχιστη πιθανότητα να μεταβάλλουν το μόριο του ιού», ώστε να χρειαστεί αλλαγή σύστασης του εμβολίου», κάτι που όμως ενδέχεται να χρειαστεί αν επικρατήσει μεταλλαγμένο στέλεχος.

Η προσθήκη και τρίτης πλατφόρμας εμβολίων με αυτό της Astra Zeneca που είναι πιο φθηνό και εύκολο στη μεταφορά, θα βοηθήσει στο στόχο της Ελλάδας για ανοσιακό τείχος  ως το καλοκαίρι, επεσήμανε ο καθηγητής.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !