Άνοιγμα σχολείων – Μόσιαλος: Ίσως αναθεωρηθούν κάποια πράγματα

Άνοιγμα σχολείων – Μόσιαλος: Ίσως αναθεωρηθούν κάποια πράγματα

: Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε πώς ίσως αναθεωρηθούν κάποια πράγματα μετά το άνοιγμα των σχολείων.

Τι ανέφερε για το εμβόλιο της

Για πολύ μικρό κίνδυνο, από το εμβόλιο της AstraZeneca, έκανε λόγο ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Το ρίσκο είναι πολύ μικρό και δεν υπάρχει συσχέτιση με συγκεκριμένες ηλικίες» σχολίασε, τονίζοντας ότι θα κάνει και το δεύτερο εμβόλιο της εταιρίας, καθώς είναι ήδη εμβολιασμένος με την πρώτη δόση της AstraZeneca.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε στις χώρες που έχουν απαγορεύσει τη χορήγηση του εν λόγω στους κάτω των 55 ετών, στις χώρες που το απαγόρευσαν στις ηλικίες κάτω 60 και στις υπόλοιπες κατηγορίες χωρών, που όπως είπε δημιουργούν σύγχυση στον κόσμο με τις οδηγίες τους. «Θα πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ όλων» εκτίμησε.

Παράλληλα, ο Ηλίας Μόσιαλος συμβούλευσε όσους πρόκειται να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca να μην παίρνουν από μόνοι τους αντιπηκτικά πριν και μετά το εμβόλιο. «Μπορεί να δημιουργήσουν μεγαλύτερο πρόβλημα» προειδοποίησε.

Τέλος, όσον αφορά στο λιανεμπόριο με , δήλωσε ότι δεν επιβαρύνει το επιδημιολογικό φορτίο, ενώ για το απάντησε ότι θα πρέπει να γίνουν μετρήσεις μετά το άνοιγμα και αναλόγως των δεδομένων ίσως αναθεωρηθούν κάποια πράγματα.

Σχολεία: «Πότε θα φανεί η επίπτωση από τα ανοιχτά Λύκεια – Δεν είναι πολύ αξιόπιστα τα self test»

Κεραμέως για άνοιγμα σχολείων: Τι είπε για Γυμνάσια και Δημοτικά

Τζανάκης: Πότε θα ανοίξουν όλα τα σχολεία- «Ναι» σε Πάσχα στο χωριό

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !