Άνοιγμα σχολείων – Καθηγητής Πνευμονολογίας: Πιο ασφαλές να ανοίξει το λιανεμπόριο πριν τα σχολεία

Άνοιγμα σχολείων – Καθηγητής Πνευμονολογίας: Πιο ασφαλές να ανοίξει το λιανεμπόριο πριν τα σχολεία

:  O καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Κώστας Γουργουλιάνης, είναι επιφυλακτικός για την άρση μέτρων στην Αττική. Δείτε στο ipaidia.gr τι είπε για τα σχολεία.

Με τα ανοιχτά αυξήθηκε η ενδοοικογενειακή μόλυνση

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 θα ήταν βιαστική η άρση μέτρων, ενώ τόνισε ότι στην Αττική χρειάζεται ψυχραιμία καθώς στο επόμενο διάστημα θα ανέβουν και οι αριθμοί των διασωληνωμένων.

Επιπλέον, ο ίδιος θα πρότεινε να ανοίξει πρώτα το λιανεμπόριο με τη μέθοδο του και όχι τα . Και αυτό, όπως σημείωσε, διότι το ενδεχόμενο διασποράς σε αυτή την περίπτωση είναι μειωμένη. Αντιθέτως, με τα σχολεία ανοιχτά αυξήθηκε η ενδοοικογενειακή μόλυνση. Κάποιο παιδί που μετέφερε τον ιο σε παππούδες και ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Άνοιγμα σχολείων - Λινού: Ποιά σχολεία πρέπει να ανοίξουν και ποιά να παραμείνουν κλειστά

«Δεν μπορεί να είναι γενικό μέτρο η χρήση διπλής μάσκας», απάντησε ερωτώμενος για το σχετικό θέμα. «Το πού θέλει να βάλει κάποιος τη παίζει ρόλο», πρόσθεσε, λέγοντας ότι αν υπάρχει πιθανότητα μόλυνσης σε έναν κλειστό χώρο, τότε η διπλή μάσκα έχει πράγματι αξία. «Εξαρτάται όμως απο το τι μπορεί να αγοράσει ο κάθε πολίτης. Υψηλά ποσοστά ασφάλειας εξασφαλίζει η λευκή μάσκα, η χειρουργική λίγο λιγότερο και η πάνινη ακόμη χαμηλότερη προστασία» σημείωσε.

Άνοιγμα σχολείων – Δημόπουλος: Προτεραιότητα τα σχολεία για την ψυχολογία των παιδιών

Κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού: Ποιά είναι κλειστά σήμερα 19/2 – Λίστα

Lockdown – Τσολιά: Πρώτα θα ανοίξουν σχολεία και μαγαζιά με click away

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !