Οι Αρχές αναμένεται να συγκεντρώσουν , με φόντο τη σοκαριστική επίθεση με πετονιά στον 15χρονο μαθητή του ιδιωτικού σχολείου.

Μετά τις ακόμα από πρώην μαθητές του εκπαιδευτηρίου, δεν αποκλείεται άμεσα να ζητηθεί από την αρμόδια Ανακρίτρια, προκαταρκτική έρευνα, την οποία θα αναλάβει η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.

Τις επόμενες ημέρες, ενώπιον της δικαστικής λειτουργού, θα βρεθούν οι δύο 15χρονοι μαθητές που δεν είχαν εντοπιστεί από την Αστυνομία στα πλαίσια του αυτοφώρου, μετά το περιστατικό. Τα ανήλικα αγόρια που ήταν ανάμεσα στους 6 δράστες που τύλιξαν με πετονιά το συμμαθητή τους σε σχολικά αίθουσα, αναμένεται να κληθούν να δώσουν απαντήσεις για την επίθεση, αλλά και για άλλα «κρούσματα» bullying στο Αρσάκειο.

«Δεν έχει ξαναγίνει. Είχαν προηγηθεί λεκτικά επεισόδια με την συγκεκριμένη παρέα αλλά είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Υπήρχε προηγούμενο με μαθητή που δεν είναι πλέον στο σχολείο και η λεκτική βία συνεχίστηκε στον 15χρονο. Αυτή η παρέα είναι συγκεκριμένη», κατήγγειλε στο Mega πρόσωπο από το περιβάλλον του 15χρονου μαθητή. Οι δύο δράστες θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις στην Ανακρίτρια σχετικά μετά τα αίτια που «πυροδότησαν» το περιστατικό και τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτό.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο 15χρονος στην οικογένεια του, ο ένας από τους δράστες είχε την πετονιά στην τσάντα του. Αφού διευκρινιστούν οι συνθήκες γύρω από την επίθεση, η Ανακρίτρια θα επιχειρήσει να διαπιστώσει εάν έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα και άλλα περιστατικά bullying, είτε λεκτικής φύσεως, είτε ακόμα και με χρήση σωματικής βίας.

Μάλιστα οι έρευνες των αρχών, δεν θα περιοριστούν στις τελευταίες εβδομάδες, αλλά θα επεκταθούν χρονικά και στο παρελθόν, καθώς όπως φαίνεται ορισμένες από τις καταγγελίες αφορούν ακόμα και μαθητές που έχουν αποφοιτήσει από το σχολείο.

 

«Οι δάσκαλοι λοιπόν τους είπαν ότι υπήρξε ένα περιστατικό, ένα παιχνίδι, παιχνίδι, μεταξύ των μαθητών του γυμνασίου. Δε συμβαίνει τίποτα απολύτως. Μην αναστατώνεστε», καταγγέλλει μητέρα μαθήτριας στο Αρσάκειο, μιλώντας στον Αντ1.

Μάλιστα όπως υποστηρίζει οι μαθητές που κατηγορούνται για το σοκαριστικό περιστατικό όχι μόνο επέστρεψαν κανονικά στο σχολείο αλλα: «Πάνε και απειλούν τα παιδιά ότι μην τολμήσεις και μιλήσεις και μην πεις τι έγινε, διότι θα δεις τι θα πάθεις. Και οι καθηγητές το γνωρίζουν αυτό και δεν κάνουν απολύτως τίποτα».Η γυναίκα προχώρησε σε μια ακόμα καταγγελία, που πιθανότατα μάρτυρα ότι η επίθεση της περασμένης Παρασκευής, ενδεχομένως να μην ήταν μεμονωμένο περιστατικό στο σχολείο του Ψυχικού. “25η Μαρτίου στη γιορτή του σχολείου ο κ. Μπαμπινιώτης κούνησε το δάχτυλο στους γονείς λέγοντας ότι μην είστε τόσο υπερπροστατευτικοί με τα παιδιά σας για το θέμα του bullying. Ότι θα πρέπει να είστε λίγο πιο ήρεμοι με τα παιδιά σας, να διαχειρίζεστε καλύτερα τις καταστάσεις, και ότι το σχολείο είναι εδώ να αντιμετωπίσει τα πάντα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.