Επιστολή για την τραμπούκικη απέστειλε η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών στο αναφέροντας οτι η πρωτοφανής και , που αυτοαποκαλούνται «θεματοφύλακες του Συντάγματος» ξεπερνά κάθε προηγούμενο.
Εισέβαλαν στο Γυμνάσιο Αιγινίου Πιερίας και αφού , τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα!
Πρόκειται για τραμπούκικη ενέργεια που πλήττει την αξιοπρέπεια, τον παιδαγωγικό και τον μορφωτικό μας ρόλο, την ίδια την έννοια της εκπαίδευσης και του σχολείου.
Στηρίξαμε και στηρίζουμε καθημερινά τους μαθητές σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον, αναλαμβάνοντας ρόλους ξένους προς το λειτούργημά μας για να διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο την λειτουργία του σχολείου και τη συνέχιση της δια ζώσης εκπαίδευσης.
Είναι αδιανόητο αλλά και σύμπτωμα των καιρών της κρίσης, να υπάρχουν άνθρωποι (αναμεσά τους και γονείς!) που όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν το βαρύ κοινωνικό φορτίο που έχουν αναλάβει οι εκπαιδευτικοί, αλλά και βιαιοπραγούν εναντίον τους.
Στην ένταση των φαινομένων βίας εναντίον των εκπαιδευτικών έχουν συμβάλλει ο ανορθολογισμός που χαρακτηρίζει περιόδους κρίσης, μαζί με την προηγούμενη παρατεταμένη διακοπή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας, την οικονομική κρίση, την ανασφάλεια των νέων για το μέλλον τους, αποτελούν εστίες επώασης της βίας.
Δεν γίνεται άλλο να λειτουργούμε ως κυματοθραύστες στην προσπάθειά μας να προστατεύσουνε την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών μας .
Δεν μπορεί να συνεχιστεί το φαινόμενο να αντιμετωπίζουμε καθημερινά ανυπεράσπιστοι, ιδεοληψίες και ακραία μισαλλοδοξία ή και να πληρώνουμε για τα λάθη και τις παραλείψεις της πολιτικής ηγεσίας.
Καλούμε την Πολιτεία αλλά και τις τοπικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την προστασία των εκπαιδευτικών και των μαθητών, το Υπουργείο Παιδείας να θωρακίσει θεσμικά τους εκπαιδευτικούς, να λάβει μέτρα για την ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση μαθητών γονέων και όλων των πολιτών , την εκπαιδευτική κοινότητα συλλογικά μέσα από τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να ξεκινήσει δράσεις ενημέρωσης και κινητοποίησης.