Νέα ύλη για τους μαθητές της Α΄Λυκείου

Δεν περιλαμβάνεται στην εξεταστέα ύλη της Α’ τάξης Λυκείου ο Μινωικός Πολιτισμός, ενώ το μάθημα της Θεατρολογίας θα εξεταστεί με θέματα του συλλόγου διδασκόντων κάθε σχολείου.

Τα παραπάνω προκύπτουν από επικοινωνία που είχαν οι σχολικοί σύμβουλοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανιών κ. Παναγιώτης Παρασκευάς και κα Ιωάννα Α. Ραμουτσάκη με το αρμόδιο γραφείο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Παράλληλα, οι δυο σχολικοί σύμβουλοι ενημερώνουν τους εκπαιδευτικούς ότι σχετικά με την ύλη των φιλολογικών μαθημάτων στα ΕΠΑΛ, οι αρμόδιοι διαβεβαίωσαν ότι δε θα γίνει καμία άλλη διαφοροποίηση, παρά τις επισημάνσεις μας για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από τη μονόωρη διδασκαλία των συγκεκριμένων φιλολογικών μαθημάτων.

Συγκεκριμένα το κείμενο που αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων αναφέρει τα ακόλουθα:

«1) Η σημείωση που υπήρχε για τη σελίδα 55 του βιβλίου της Ιστορίας του Αρχαίου κόσμου της Α΄ τάξης Λυκείου, με την οποία περιλαμβανόταν στην εξεταστέα ύλη και ο Μινωικός πολιτισμός, με βάση το αρχικό ΦΕΚ, διορθώθηκε με νέα υπουργική απόφαση (υπ’ αρ. 20895/Γ2) και νέο ΦΕΚ (αρ. φ. 547/ 5-3-2014 ), το οποίο ορίζει τελικά τη σελίδα 65 και όχι τη σελίδα 55. Ως εκ τούτου, στην εξεταστέα ύλη δεν συμπεριλαμβάνεται ο Μινωικός πολιτισμός.

2) Σχετικά με το μάθημα της Θεατρολογίας ορίστηκε ότι δεν θα εξεταστεί με θέματα πανελλαδικών εξετάσεων οριζόμενα και από την τράπεζα θεμάτων, αλλά με θέματα του συλλόγου διδασκόντων κάθε σχολείου. Μας διαβεβαίωσαν ότι έχει, επίσης, δοθεί στα σχολεία η σχετική οδηγία, την οποία μπορείτε να αναζητήσετε.

3) Σχετικά με την ύλη των φιλολογικών μαθημάτων στα ΕΠΑΛ, μας διαβεβαίωσαν ότι δε θα γίνει καμία άλλη διαφοροποίηση, παρά τις επισημάνσεις μας για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από τη μονόωρη διδασκαλία των συγκεκριμένων φιλολογικών μαθημάτων».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ