20-11-15 Συνάντηση ΥΠΠΕΘ Νίκου Φίλη με πρέσβεις Γαλλίας Γεωργίας και Ρουμανίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/11/2015 - 17:10 | Author: Newsroom Ipaidia

Δελτίο Τύπου

Ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης είχε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση με τους Πρέσβεις της Γαλλίας Christophe Chantepy, της Ρουμανίας LucianFatu και της Γεωργίας Ioeseb Nanobashvili.

Η συνάντηση με τον Γάλλο πρέσβη διεξήχθη σε εξαιρετικά θερμό κλίμα και με συγκινησιακή φόρτιση λόγω του πρόσφατου τρομοκρατικού κτυπήματος στο Παρίσι. Ο Christophe Chantepy ευχαρίστησε τον Υπουργό Παιδείας για την αμέριστη υποστήριξη της Ελλάδας και των Ελλήνων προς τον γαλλικό λαό μετά τα θλιβερά γεγονότα. Ο Νίκος Φίλης από την πλευρά του εξέφρασε την συμπαράσταση του στον «αδελφό γαλλικό λαό» όπως τον χαρακτήρισε. Όσο για τη διμερή συνεργασία σε θέματα εκπαίδευσης ο Νίκος Φίλης επεσήμανε ότι είναι διαθέσιμος αυτός και οι φορείς του υπουργείου σε οποιαδήποτε συνεργασία ή επέκταση κάποιας υπάρχουσας. Ο Πρέσβης υπενθύμισε ότι στη πρόσφατη επίσημη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου της Δημοκρατίας Φρανσουά Ολλάντυπήρξε συμφωνία σχετική με τη ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς της εκπαίδευσης.

* Σε θετικό κλίμα διεξήχθη η εθιμοτυπική συνάντηση του Νίκου Φίλη με τον πρέσβη της δημοκρατίας της Ρουμανίας Lucian Fatu. Στη συζήτηση που ακολούθησε οι δύο άνδρες τόνισαν ότι οι παραδοσιακά καλές σχέσεις των δυο χωρών είναι το εφόδιο για την ολοκλήρωση μίας αγαστής συνεργασίας με εκπαιδευτικό προσανατολισμό.

* Στην μακρόχρονη και άριστη φιλική σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Γεωργία αναφέρθηκαν κατά τη συνάντηση τους ο Νίκος Φίλης και ο Ioeseb Nanobashvili. Επίσης συμφωνήσαν στη δρομολόγηση της εκπαιδευτικής συνεργασίας ανάμεσα στις δυο χώρες.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

ChristopheChantepy

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso