Δελτίο Τύπου

Σημεία Χαιρετισμού Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γκιουλέκα στη Διημερίδα «Ενημερωτική – Επιμορφωτική Συνάντηση Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Κατάρτιση και Εκπαίδευση Ενηλίκων»

«Χαίρομαι ειλικρινά και για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό που συνδέω, ουσιαστικά, το ξεκίνημά μου στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με αυτή την πρώτη διοργάνωση για την «Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Κατάρτιση και Εκπαίδευση Ενηλίκων».

Η επιλογή του Πρωθυπουργού να τοποθετήσει στο Υπουργείο Παιδείας Υφυπουργό με αρμοδιότητες τη Δια Βίου Εκπαίδευση και τη Νέα Γενιά, σηματοδοτεί την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει σε αυτούς τους κρίσιμους τομείς άσκησης πολιτικής για την κοινωνία μας, κάτι που επεσήμανε από την πρώτη στιγμή με ιδιαίτερη έμφαση και ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Σε μια Ελλάδα η οποία σπαράσσεται οικονομικά λόγω της κρίσης, τα συγκεκριμένα προγράμματα της Δια Βίου Εκπαίδευσης και της Νέας Γενιάς αποκτούν ιδιαίτερη σημασία καθώς προσφέρουν πολλά στο κοινωνικό σύνολο.

Όταν έχουμε ως δεδομένο ότι υπάρχουν 80 περίπου εκατομμύρια ενήλικες πολύ χαμηλής εκπαίδευσης σε όλη την Ευρώπη, δηλαδή όσο οκτώ ολόκληρες Ελλάδες μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, οφείλουμε να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την έγκαιρη και απρόσκοπτη υλοποίηση της «Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Κατάρτιση Ενηλίκων».

Σε μια εποχή που κορυφαίο πρόβλημα είναι η ανεργία, η εκπαίδευση της Δία Βίου Μάθησης διευκολύνει την πρόσβαση στην αγορά εργασίας και συμβάλλει στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων με ικανότητα ανταπόκρισης στις απαιτήσεις του σύγχρονου κοινωνικού και οικονομικού περιβάλλοντος».

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε .