Δελτίο Τύπου

Δήλωση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου μετά την τελετή θεμελίωσης της Ραλλείου Σχολής Πειραιά

Το κτήριο της Ραλλείου Σχολής Πειραιά θεμελίωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος , παρουσία μαθητριών από τη Ράλλειο Σχολή.

Στη θεμελίωση παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΚ κ. Ηρακλής Δρούλιας, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι για τον Δήμο Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, κ. Ιωσήφ Βουράκης, κ. Αντώνης Καλογερόγιαννης, οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης Αττικής και Πειραιά, οι Διευθυντές Λυκείου και Γυμνασίου της Ραλλείου καθώς και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της Σχολής.

Μετά το τέλος της τελετής ο κ. Αρβανιτόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα , γιατί είναι η αρχή του τέλους ενός προβλήματος που στοίχειωσε την εκπαιδευτική κοινότητα και τον Πειραιά επί δεκαετίες.

Κατέστη εφικτή χάρη στο ασίγαστο ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού και τις συντονισμένες ενέργειες που έγιναν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων , το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και την Περιφέρεια Αττικής . Καταφέραμε να εντάξουμε το έργο στο ΕΣΠΑ και διασφαλίσαμε έτσι την χρηματοδότηση του, και σήμερα με νέο ανάδοχο θεμελιώνουμε αυτό το έργο.

Μπορώ να δώσω την απάντηση στις μαθήτριες της Α’ Λυκείου της Ραλλείου που με ρώτησαν, ότι το απολυτήριο τους θα το πάρουν από το νέο σύγχρονο σχολείο εδώ στην Πειραιώς και Λαμπράκη . Θα είναι ένα νέο σύγχρονο σχολείο που θα στεγάσει αυτό το Πρότυπο Σχολείο που είναι ένα σύμβολο για τον Πειραιά όπως είναι και η Ιωνίδειος .

Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν για αυτήν την αίσια πλέον έκβαση του μεγάλου προβλήματος , και νομίζω όλοι σήμερα στον Πειραιά χαιρόμαστε ιδιαίτερα που αυτό πλέον παίρνει σάρκα και οστά. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους».

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε .