Δελτίο Τύπου

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας, Χρήστο Σπίρτζη.

Με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας, κ. Χρήστο Σπίρτζη συναντήθηκε ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση ήταν οι υφιστάμενες στρεβλώσεις στην πιστοποίηση και στην άσκηση των τεχνικών επαγγελμάτων, καθώς και η συνεργασία των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων με το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Χρήστος Σπίρτζης προέβη στην εξής δήλωση μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης : «Η αντιμετώπιση των στρεβλώσεων της Ανώτατης Παιδείας σε σύνδεση με τον τρόπο άσκησης των τεχνικών επαγγελμάτων είναι ένα από τα κρίσιμα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, ώστε να αρθούν αντιαναπτυξιακά εμπόδια, και να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις στη δημόσια ασφάλεια και υγεία και οι αδικίες που δημιουργούνται στους αποφοίτους όλων των βαθμίδων των τεχνικών επαγγελμάτων. Είναι η ώρα επιτέλους, όλες οι πλευρές να συμβάλλουν στον εξορθολογισμό του συνολικού θεσμικού πλαισίου της Παιδείας, της παραγωγής και κυρίως της ασφάλειας του πολίτη».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος από την πλευρά του δήλωσε: «Η ανάκαμψη της χώρας περνά μέσα από την αναγέννηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και την αναβάθμιση της Δια Βίου Μάθησης. Ο εποικοδομητικός διάλογος με τους παραγωγικούς φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους είναι προαπαιτούμενο. Στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου καθώς και του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων προτίθεμαι να συναντήσω τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς, ζητώντας τους τις προτάσεις τους».

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε .