Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και το πατροπαράδοτο έθιμο (Μερομήνια) των παλιών χρόνων δείχνει πως θα κυλίσει ο καιρός τους καλοκαιρινούς μήνες.
Τα Μερομήνια έχουν μελετηθεί το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου:
Μάιος 2015 :
Με ζέστη θα ξεκινήσει ο Μάιος, ενώ μετά τις 9-10 του μήνα προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των βοριάδων. Μπόρες και καταιγίδες θα υπάρξουν σε αρκετές περιοχές μέχρι τις 15 του μήνα. Από εκεί και έπειτα η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο, αλλά ουσιαστικά εκτός από το πρώτο πενθήμερο που θα έχει αρκετή ζέστη, μετά ο μήνας θα κυλίσει γενικά ψυχρός για την εποχή.
Ιούνιος 2015:
Με ζέστη θα μπει και ο Ιούνιος, το πρώτο δεκαήμερο η θερμοκρασία θα πλησιάσει τους 35-37οC. Το δεύτερο δεκαήμερο η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ προς το τέλος του μήνα πιθανότατα να εκδηλωθούν κάποιες ανοιξιάτικου τύπου καταιγίδες
Ιούλιος 2015:
Με άστατο καιρό θα ξεκινήσει ο Ιούλιος, ενώ τις πρώτες ημέρες θα έχουμε και σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας ωστόσο από τις 10 και μετά φαίνεται ότι η θερμοκρασία θα ανέβει αρκετά. Θα υπάρξει καύσωνας στα μέσα του μήνα, ο οποίος θα διαρκέσει – με μικρές μεταβολές της θερμοκρασίας – μέχρι το τέλος του μήνα.
Αύγουστος 2015:
Ενισχυμένα μελτέμια θα έχουμε τον Αύγουστο ειδικά από τις 10-15 και μετά όπου ελλοχεύει ο κίνδυνος πυρκαγιών. Από τις 20-25 και μετά θα μπει απότομα το φθινόπωρο.