Δείτε τι έκανε συμμορία τεσσάρων ατόμων στην Κρήτη. Πρόκειται για μία συμμορία που ξάφριζε τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλάζοντας τον αριθμό της κάρτας sim των θυμάτων. Ανήσυχη είναι η αστυνομία πως τα νέα τεχνάσματα θα εξαπλωθούν.

Πιο αναλυτικά, ανάμεσά τους βρίσκεται ένας λογιστής και ένας ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου. Οι φερόμενοι ως δράστες έπαιρναν τα προσωπικά στοιχεία από διάφορους πελάτες, αλλά και τους λογαριασμούς τραπέζης που είχαν δηλώσει και με πλαστές εξουσιοδοτήσεις άνοιγαν και άλλαζαν την κάρτα sim από τα κινητά των υποψήφιων θυμάτων εν αγνοία τους.

Έτσι είχαν άμεση πρόσβαση σε σημαντικούς και απόρρητους κωδικούς και εύκολα έμπαιναν σε λογαριασμούς και τους ξάφριζαν. Συνολικά, κατάφεραν να αποσπάσουν 124.000 ευρώ από τους λογαριασμούς των θυμάτων τους, ενώ η δράση τους λάμβανε χώρα στην Κρήτη.

Εκεί μάλιστα γινόταν και η αλλαγή της κάρτας sim από καταστήματα κινητής τηλεφωνίας. Οι αστυνομικοί του τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας, σε μία ταυτόχρονη επιχείρηση, εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες.