Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε την σύλληψη της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της – Δείτε live εικόνα από την ΓΑΔΑ – Το protothema.gr αποκάλυψε πρώτο τη σύλληψη της μητέρας των τριών παιδιών
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των μικρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, δυνάμει εντάλματος που εκδόθηκε εναντίον της και αφορά στο θάνατο της Τζωρτζίνας.  Νωρίτερα εναντίον της Ρούλας Πισπιρίγκου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία, δίωξη που αφορά στον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της.

Πώς οι Αρχές έφτασαν στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, στις τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στην μικρή Τζωρτζίνα εντοπίστηκε η ουσία κεταμίνη, που δεν δόθηκε από γιατρούς, όπως διασταυρώθηκε από τις καταθέσεις τους.

Τα ίδια στοιχεία αναφέρουν πως η δίωξη και η διαδικασία για να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου αφορά μόνο την υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Την ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας Ελευθεριάνος, μετά την παράδοση των τοξικολογικών εξετάσεων της άτυχης Τζωρτζίνας. Στο αίμα του παιδιού βρέθηκε η ουσία κεταμίνη, η οποία δεν συμπεριλαμβανόταν στη φαρμακευτική της αγωγή. Αυτό ήταν και το στοιχείο που οδήγησε στις ραγδαίες εξελίξεις και προκάλεσε την παρέμβαση από την εισαγγελία.

Τι είναι η κεταμίνη

Σύμφωνα με τον κ. Κούτση, στην Ελλάδα η κεταμίνη κυκλοφορεί σαν κτηνιατρικό σκεύασμα, αλλά μπορεί να υπάρχει και νοσοκομειακή χορήγηση της ουσίας. Ιδιαίτερα τόνισε πως είναι μία ουσία που δεν δίνεται εύκολα σε φαρμακείο, παρά μόνο σε νοσοκομεία και αυτό μόνο όταν το απαιτούν οι συνθήκες.

Ακόμη, η κεταμίνη δεν θα πρέπει να χορηγηθεί σε ασθενείς που έχουν σοβαρά προβλήματα με την καρδιά τους.

«Το συγκεκριμένο αναισθητικό ανήκει στην κατηγορία βραχείας δράσεις. Όταν μιλάμε για θανατηφόρες δόσεις ο θάνατος θα είναι πολύ γρήγορος, εντός μερικών λεπτών», δήλωσε ο κ. Κούτσης.

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι δεν είχαν χορηγήσει κεταμίνη στην Τζωρτζίνα.

«Εφόσον έχουμε αύξηση παλμών μία τέτοια χορήγηση θα μπορούσε να προκαλέσει μία τέτοια εικόνα. Θα είναι κι άλλα πράγματα. Θα πρέπει να αξιολογηθεί συνδυαστικά και με άλλα στοιχεία», πρόσθεσε.

Πλέον το ερώτημα όλων είναι ένα: Θα μπορούσε να εντοπιστεί αυτή η ουσία και στον οργανισμό της Μαλένας; Όπως τόνισε ο ιατροδικαστής, στη Μαλένα δεν είναι δυνατόν πλέον να διεξαχθούν τοξικολογικές εξετάσεις, παρά μόνο ιστολογικές.

Η δικογραφία που είχε σχηματιστεί είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελία η οποία αφού τη μελέτησε άσκησε τη δίωξη.

Στη δικογραφία υπάρχουν αποκαλυπτικές καταθέσεις γιατρών της Τζωρτζίνας, οι οποίοι είπαν πως ουδέποτε χορήγησαν κεταμίνη στο παιδί, καθώς η κατάσταση της υγείας του δεν δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση τη χορήγηση της ουσίας.

Την υπόθεση χειρίζεται ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος.

Η δικογραφία για τα δύο άλλα παιδιά θα συγχωνευτεί και θα ακολουθήσει.

Η αστυνομία είχε προχωρήσει γύρω στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης σε προσαγωγή της Πισπιρίγκου, η οποία πλέον έχει οδηγηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Μαρτυρίες αναφέρουν πως η μητέρα των τριών παιδιών βγήκε από το σπίτι της κρατώντας πολλούς φακέλλους και μπήκε στο αυτοκίνητο της Ασφάλειας.

Ο εισαγγελέας ζήτησε από τον ανακριτή να εκδόσει ένταλμα σύλληψης της Πισπιρίγκου, καθώς όπως τονίζει, μια γυναίκα που σκότωσε το ίδιο της το παιδί είναι ικανή να κάνει και άλλα εγκλήματα.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις
Η δίωξη ασκήθηκε καθώς στις τοξικολογικές εξετάσεις βρέθηκε ουσία που δεν περιλαμβανόταν στην φαρμακευτική αγωγή. Πρόκειται για την ουσία κεταμίνη, ένα πολύ ισχυρό αναισθητικό που χρησιμοποιείται στην κτηνιατρική.

«Μια μεγάλη δόση μπορεί να σκοτώσει σε λίγα λεπτά» ανέφερε σχετικά ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης, μιλώντας στην εκπομπή.
Η κεταμίνη είναι ένα ταχείας δράσης γενικό αναισθητικό, που μπλοκάρει τους υποδοχείς NMDA (N-methyl d-aspartate) και μπορεί να αλληλεπιδρά με τους υποδοχείς σίγμα. Μπορεί να ληφθεί είτε από τη μύτη είτε από το στόμα και κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή ως λευκή σκόνη. Σε μικρές δόσεις, μπορεί να χορηγηθεί και ως αντικαταθλιπτικό.

Κατά πληροφορίες, η κεταμίνη χρησιμοποιείται ως αναισθητικό από κτηνιάτρους στα χειρουργεία ζώων, κυρίως σε γάτες. Πρόκειται για ουσία που δεν μπορεί να βρει κανείς στο φαρμακείο, αλλά σε κτηνιατρικές φαρμακαποθήκες, οι οποίες συνήθως δεν ζητούν συνταγή, για να την χορηγήσουν. Η ουσία κεταμίνη μπορεί επίσης να χορηγηθεί ενδομυϊκά και όχι ενδοφλέβια.

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Με μεγάλη μου χαρά θα έρθω μαζί σας» είπε στους αστυνομικούς στην Πάτρα

«Με μεγάλη μου χαρά θα έρθω μαζί σας». Αυτά φέρεται να ήταν τα πρώτα λόγια που είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα που κατηγορείται για τη δολοφονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, στους αστυνομικούς που την πήραν από το σπίτι της στην Πάτρα το απόγευμα της Τετάρτης και τελικά την οδήγησαν στη ΓΑΔΑ για τη σύλληψή της.
Όπως μετέδωσε το STAR οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Αττικής βρίσκονταν από το πρωί της Τετάρτης έξω από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου και παρακολουθούσαν διακριτικά τις κινήσεις της μητέρας των τριών παιδιών της ίδιας οικογένεια από την Πάτρα που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε τρία χρόνια.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες κάποια στιγμή οι αστυνομικοί, νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να προχωρήσουν στην προσαγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία, μάλιστα, την ώρα εκείνη παραχωρούσε συνέντευξη σε μέσο ενημέρωσης της Πάτρας.

Όταν οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού της Ρούλας Πισπιρίγκου της είπαν ότι η εισαγγελία ζήτησε διευκρινίσεις για την υπόθεση της Τζωρτζίνας και γι’ αυτό θα πρέπει να τους ακολουθήσει.

«Με μεγάλη μου χαρά θα έρθω μαζί σας, είναι σωστό να έρθω μαζί σας για διευκρινίσεις» φέρεται να απάντησε η μητέρα της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου μπήκε στο αυτοκίνητο με τις συμβατικές πινακίδες και τα φιμέ τζάμια, οι αστυνομικοί της ζήτησαν να κλείσει το κινητό της καθώς δεν ήθελαν να πληροφορηθεί από κάποια ιστοσελίδα ή από το facebook ότι πρόκειται για προσαγωγή ή σύλληψη.

Μόνο αφού έφτασαν στη ΓΑΔΑ λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης στη ΓΑΔΑ οι αστυνομικοί αποκάλυψαν στη Ρούλα Πισπιρίγκου ότι πρόκειται για σύλληψη και στη συνέχεια ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την υπόθεση.