Βροχή μέσα στο καλοκαίρι είναι τα αυστηρά μηνύματα της τρόικας, και ειδικότερα των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα, τα οποία αποκτούν πλέον και το χαρακτήρα του εμπαιγμού.
Αυτό που διαφαίνεται με τη σκλήρυνση της στάσης τους είναι ένα καυτό φθινόπωρο με ανυποχώρητες πιέσεις για εφαρμογή στο ακέραιο όλων των συμφωνιών μέχρι τελικής πτώσης.

Προσέξτε την κλιμάκωση, που διαψεύδει τις προσδοκίες για κλίμα χαλάρωσης λόγω των γερμανικών εκλογών αλλά και προδιαθέτει για το τι θα ακολουθήσει.

Πρώτα ανέβαλαν τη δόση των 4 δις ευρώ για μόλις 80 δημοσίους υπαλλήλους που έλειπαν από τη διαθεσιμότητα.

Πριν από λίγο η Κομισιόν ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα παρουσίαση της έκθεσης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και σύμφωνα με διαρροές το έκαναν για να μας τιμωρήσουν για μία από τις 22 προαπαιτούμενες δράσεις που ακόμη εκκρεμεί.

Στην έκθεση της Κομισιόν, που θα δει το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή, θα αναφέρονται σύμφωνα με το Βήμα:

– Η άρση της αναστολής πλειστηριασμών ακινήτων

– Στόχοι για νέες απολύσεις στο Δημόσιο

Ξεπαγώνουν οι πλειστηριασμοί

– Η μετάθεση στο 2016 της αύξησης των αντικειμενικών αξιών

– Το χρηματοδοτικό κενό για 2014- 2015, και τα νέα μέτρα που πρέπει να παρθούν ώστε να καλυφθεί

Νέα τηλεδιάσκεψη της ομάδος εργασίας του Eurogroup θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί για να διαπιστωθεί εάν η Ελλάδα εκπλήρωσε το σύνολο των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς τη χώρα μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά το τέλος της αυριανής τηλεδιάσκεψης ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα, θα δώσει τεχνικό “briefing”, στις Βρυξέλλες, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για σήμερα.