Βloomberg: Πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔20/05/2018 - 18:02 | Author: Newsroom Ipaidia

Στο ενδεχόμενο να ξεκινήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στο Eurogroup της 24ης Μαΐου, αναφέρεται το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, μετά την επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων, μετά την συνάντηση που είχαν το βράδυ του Σαββάτου Αξιωματούχοι της κυβέρνησης και εκπρόσωποι των θεσμών για την τεχνική συμφωνία για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε ότι ο μηχανισμός αυτός θα συζητηθεί στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.
«Οι ελληνικές Αρχές στοχεύουν να εφαρμόσουν αυτά τα μέτρα το ταχύτερο δυνατό πριν τη συνάντηση του Eurogroup. Για τον σκοπό αυτόν, εντατικές συνομιλίες μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών Αρχών θα συνεχιστούν και τις επόμενες βδομάδες», επισημαίνεται στην ανακοίνωση των θεσμών στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι πρόθυμοι να συζητήσουν την επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους αν και συνεχίζουν να υπάρχουν διαφορές μεταξύ των πιστωτών αναφορικά με την αναδιάρθρωση του χρέους.
Υπάρχουν επίσης διαφορές σχετικά με τα πρωτογενή πλεονάσματα που η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να επιτυγχάνει και πώς η αυτόματη ελάφρυνση χρέους θα εντάσσεται στον λεγόμενο γαλλικό μηχανισμό που θα τη συνδέει με τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Υπάρχει επίσης αντιπαράθεση μεταξύ των θεσμών σχετικά με την αναγκαιότητα η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα να συνοδεύεται από προληπτική γραμμή στήριξης από τον ESM. Η ελληνική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα απορρίψει αυτή την πρόταση, αξιωματούχοι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ έχουν δηλώσει ότι θα παρέχει μία ισχυρή στήριξη για την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος που η Ελλάδα χρειάζεται.

ΑΠΕ

Loading...
  • ideascentral

    europalso